Το ChatGPT προσκαλεί τον εαυτό του στο πάρτι στην Apple

Ψάχνοντας στον κώδικα beta του iOS 17.4 , το 9to5Mac βρήκε ένα νέο ιδιωτικό πλαίσιο από την Apple που ονομάζεται SiriSummarization και το οποίο έχει την ιδιαιτερότητα της χρήσης του ChatGPT API. Ωστόσο, θα πρέπει να υποτεθεί ότι αυτή η χρήση αφορά μόνο τις εσωτερικές δοκιμές και ότι το τελικό αποτέλεσμα για το κοινό δεν θα βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη του OpenAI.

Το iOS 17.4 περιέχει επίσης πολλά παραδείγματα προτροπών συστήματος για το πλαίσιο SiriSummarization. Αυτά περιλαμβάνουν μηνύματα όπως "παρακαλώ συνοψίστε", "παρακαλώ απαντήστε σε αυτήν την ερώτηση" και "παρακαλώ συνοψίστε το κείμενο".

Από την άλλη πλευρά, το σύστημα είναι σε θέση να διαχειριστεί ένα iMessage ή ένα SMS. Ο κώδικας του iOS 17.4 αναφέρει:

Δεδομένου του SMS που έλαβε ο χρήστης και περιέχει τα πεδία αποστολέα, το περιεχόμενο και τον χρόνο αποστολής, προτείνετε μια κατάλληλη ενέργεια σε έναν φωνητικό βοηθό, συμπεριλαμβανομένου του τύπου ενέργειας, της τιμής ενέργειας, του τύπου τιμής ενέργειας και του δείκτη εμπιστοσύνης σε μορφή JSON. Πιθανοί τύποι ενεργειών είναι MessageReply, GetDirection, Call, SaveContact, Remind, MessageContact και None. Πιθανοί τύποι τιμών ενέργειας είναι μήνυμα, διεύθυνση, αριθμός τηλεφώνου, επαφή, επανάκληση. Η πιθανή τιμή βαθμολογίας είναι μεταξύ 0 και 1, που αντιπροσωπεύει τη βαθμολογία εμπιστοσύνης της προτεινόμενης ενέργειας.

Φαίνεται ότι η Apple χρησιμοποιεί το ChatGPT για να συγκρίνει τα αποτελέσματα με τη δική της τεχνητή νοημοσύνη. Το πλεονέκτημα είναι ότι το σύστημα της Apple φαίνεται (γενικά) να λειτουργεί τοπικά, όπου το ChatGPT εξαρτάται από μια σύνδεση στο Διαδίκτυο.