Το Apple Vision Pro έρχεται στις 2 Φεβρουαρίου

Σε ένα δελτίο τύπου , η Apple αναφέρει ότι το Vision Pro θα είναι διαθέσιμο τόσο στα φυσικά Apple Stores όσο και στο ηλεκτρονικό Apple Store από τις 2 Φεβρουαρίου. Για προπαραγγελίες, θα είναι από τις 5 π.μ. (στη δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών ή 14:00 στη Γαλλία) στις 19 Φεβρουαρίου.

«Η εποχή των χωρικών υπολογιστών έφτασε », δήλωσε ο Tim Cook, Διευθύνων Σύμβουλος της Apple. «Το Apple Vision Pro είναι η πιο προηγμένη ηλεκτρονική συσκευή ευρείας κατανάλωσης που δημιουργήθηκε ποτέ. Η επαναστατική και μαγική διεπαφή χρήστη του θα επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο συνδεόμαστε, δημιουργούμε και εξερευνούμε."

Επειδή το visionOS αξιοποιεί τα υπάρχοντα πλαίσια, περισσότερες από ένα εκατομμύριο γνωστές εφαρμογές για iOS και iPadOS είναι διαθέσιμες στο Vision Pro και λειτουργούν αυτόματα με το νέο σύστημα, λέει η Apple.

Είναι καλό να σημειωθεί ότι η Apple εξακολουθεί να μιλάει για το τσιπ M2 για την τροφοδοσία των ακουστικών. Κάποιοι νόμιζαν ότι η Apple επρόκειτο να προσφέρει το τσιπ M3, γνωρίζοντας ότι υπάρχει στους πιο πρόσφατους Mac (αυτό δεν συνέβαινε όταν το Vision Pro παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2023 ). Αλλά δεν υπάρχει καμία αλλαγή στα χαρακτηριστικά.

Τέλος, η Apple αναφέρει ότι η τιμή των $3.499 για το Vision Pro αφορά το μοντέλο με 256 GB αποθηκευτικού χώρου. Θα υπάρχουν και άλλες παραλλαγές, αλλά οι τιμές δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Η Apple προσθέτει ότι οι διορθωτικοί φακοί για όσους έχουν προβλήματα όρασης θα κοστίζουν 149 δολάρια. Θα υπάρχει επίσης μια παραλλαγή $99.