Ο Kuo μας εξηγεί ότι η Apple μείωσε τις αποστολές iPhone του 2024 για τα βασικά εξαρτήματα ημιαγωγών σε περίπου 200 εκατομμύρια (μείωση 15% από το έτος). Η Apple θα μπορούσε να δει τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των μεγάλων παγκόσμιων εμπορικών σημάτων smartphone το 2024, λέει ο αναλυτής.

Αναλυτικά, ο Kuo λέει ότι τα iPhone 15 και iPhone 16 αντίστοιχα θα σημειώσουν πτώση 10% και 15% το πρώτο εξάμηνο του 2024 και το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Αυτό είναι σε σύγκριση με το iPhone 14 το πρώτο εξάμηνο του 2023 στην περίπτωση του iPhone 15 και με το iPhone 15 στο δεύτερο εξάμηνο του 2023 στην περίπτωση του iPhone 16.

Ο Kuo πρόσθεσε:

Το iPhone αντιμετωπίζει δομικές προκλήσεις που θα οδηγήσουν σε σημαντική πτώση των αποστολών το 2024, συμπεριλαμβανομένης της εμφάνισης ενός νέου παραδείγματος στον σχεδιασμό κινητών τηλεφώνων υψηλής τεχνολογίας και της συνεχιζόμενης πτώσης των αποστολών στην κινεζική αγορά.

Το νέο πρότυπο σχεδίασης για κινητά τηλέφωνα υψηλής τεχνολογίας περιλαμβάνει AI (γεννητικό AI) και αναδιπλούμενα τηλέφωνα. Ο κύριος λόγος για την πτώση της κινεζικής αγοράς είναι η επιστροφή της Huawei και της αυξανόμενης προτίμησης των χρηστών υψηλού επιπέδου για τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα ως την πρώτη τους επιλογή αντικατάστασης τηλεφώνου.

Υπάρχει επίσης το γεγονός ότι το iPhone 16s δεν αναμένεται να έχει σημαντικές αλλαγές, εκτός από το νέο κουμπί Capture σύμφωνα με τον Kuo . Άρα αυτό δεν θα βοηθήσει όσον αφορά τις πωλήσεις.