homeOS, η επιστροφή

Δεδομένου του ονόματος, μπορεί να υποψιαζόμαστε ότι το homeOS είναι ένα λειτουργικό σύστημα για προϊόντα που βρίσκονται στο σπίτι. Επί του παρόντος, το Apple TV τρέχει το tvOS. Για το HomePod, αρχικά έγινε λόγος για μια τροποποιημένη έκδοση του iOS. Στη συνέχεια, η Apple άλλαξε σε ένα σύστημα που βασίζεται στο tvOS. Επομένως, δεν είναι αδύνατο η Apple να αποφασίσει στο μέλλον να προσφέρει μια συγχώνευση του λογισμικού Apple TV και αυτού του HomePod για να αποκτήσει ένα ενοποιημένο σύστημα με το homeOS.

Από την άλλη πλευρά, οι φήμες έχουν ήδη αποκαλύψει ότι η Apple εργάζεται σε μια συνδεδεμένη οθόνη για να ανταγωνιστεί το Echo Show της Amazon, το Meta Portal, το Google Nest Hub και άλλα προϊόντα. Αυτή η συνδεδεμένη οθόνη θα είχε σχέδιο σχεδόν παρόμοιο με ένα iPad, θα μπορούσε να πραγματοποιεί κλήσεις με το FaceTime και ενδεχομένως να εκτελεί το homeOS.

Άλλες φήμες ανέφεραν την ύπαρξη ενός HomePod με οθόνη στο πάνω μέρος του ηχείου. Θα γινόταν λόγος για κυκλοφορία για το 2024. Και εδώ, το homeOS θα μπορούσε να είναι το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιεί η Apple.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το homeOS. Αλλά η αναφορά του στο tvOS 17.4 θα μπορούσε να υποδηλώνει μια σχετικά σύντομη ανακοίνωση από την Apple.