Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει το 7% των συνολικών εσόδων από το App Store

0

Κατά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων για το 4ο τρίμηνο του 2023, ο οικονομικός διευθυντής της Apple, Luca Maestri, ξεκαθάρισε το βάρος της Ευρώπης στα έσοδα του App Store: «Πολλά θα εξαρτηθούν από τις επιλογές που θα γίνουν. Απλώς για να κρατήσουμε τα πράγματα στο πλαίσιο, οι αλλαγές εφαρμόστηκαν στην αγορά της ΕΕ, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το 7% των παγκόσμιων εσόδων του καταστήματος εφαρμογών μας», είπε ο CFO απαντώντας σε ερώτηση αναλυτή.

Στη χειρότερη περίπτωση, και ακόμη κι αν αυτό είναι απίθανο, η Apple θα μπορούσε επομένως να χάσει έως και 7% του κύκλου εργασιών του App Store ετησίως, αλλά το πραγματικό ποσοστό θα είναι προφανώς πολύ χαμηλότερο δεδομένου ότι είναι ένα ασφαλές στοίχημα ότι πολλοί προγραμματιστές θα αποφασίσουν να παραμείνουν στην εφαρμογή αντί να περνάτε από εναλλακτικά καταστήματα (ειδικά υπό τους όρους που θέτει η Apple). Η οικονομική ζημία που συνδέεται με το sideloading θα είναι επομένως χαμηλή, αλλά όχι εντελώς αμελητέα, γεγονός που εξηγεί γιατί η Apple ήταν τόσο αρνητική προτείνοντας ένα ιδιαίτερα επαχθές σύστημα «τελών» για μεγάλα στούντιο.

Υπενθυμίζουμε ότι η πλευρική φόρτωση πρέπει να εγκριθεί επίσημα στο iPhone από τον Μάρτιο, που είναι ο μήνας που το DMA τίθεται σε ισχύ στην ευρωπαϊκή επικράτεια. Η πιο πρόσφατη έκδοση beta του iOS 17.4 υποστηρίζει καταστήματα τρίτων.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !