Το iPhone προσελκύει ορισμένους χρήστες Android

Η εταιρεία CIRP μελέτησε την αγορά και αποκαλύπτει ότι το 13% των νέων αγοραστών iPhone στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2023 είχαν προηγουμένως smartphone Android. Το μερίδιο ήταν 15% το 2022, ή δύο μονάδες περισσότερο. Αυτό ήταν ρεκόρ μέσα σε πέντε χρόνια. Από την πλευρά του, το 2023 ήταν μια καλύτερη χρονιά από το 2020 και το 2021, όπου το μερίδιο ήταν 11% και στις δύο περιπτώσεις. Το 2019 ήμασταν στο 13%.

Το CIRP υποδεικνύει:

Κατά τα πρώτα στάδια ανάπτυξης της αγοράς iPhone, η Apple προσπάθησε να προσελκύσει χρήστες Android προσφέροντας προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν τη μεταφορά φωτογραφιών και άλλων δεδομένων. Έκτοτε, η Apple βασίστηκε περισσότερο στον συχνά συζητούμενο "περιτοιχισμένο κήπο", δημιουργώντας φραγμούς που εμποδίζουν τους χρήστες Android να επικοινωνούν απρόσκοπτα με τους κατόχους iPhone και ενθαρρύνοντας έμμεσα τους κατόχους Android να μετακινηθούν στο άλλο σύστημα. Όπως είδαμε προηγουμένως, οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές έχουν βοηθήσει στην άρση αυτού του φραγμού, ενώ ο ακόμη χαμηλός αριθμός ατόμων που μεταβαίνουν στο Android έχει κάνει αυτό το εμπόδιο λιγότερο σημαντικό.

Θα είναι λοιπόν ενδιαφέρον να δούμε ποιο θα είναι το μερίδιο το 2024. Θα προσελκύσει το iPhone 16s χρήστες Android; Ένα από τα επιχειρήματα που προβάλλονται φέτος θα είναι η τεχνητή νοημοσύνη με το iOS 18 . Επιπλέον, το iOS 17.4 θα φέρει App Stores τρίτων κατασκευαστών , προγράμματα περιήγησης ιστού με διαφορετικές μηχανές απόδοσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πολλά άλλα. Αυτά τα στοιχεία θα μπορούσαν ενδεχομένως να προσελκύσουν ανθρώπους. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή μελέτη εστιάζει μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.