Το 2024 θα είναι πραγματικά η χρονιά κατά την οποία η Apple θα εισέλθει στην αγορά της τεχνητής νοημοσύνης και πιο συγκεκριμένα στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη. Πρέπει να έχεις αυτοπεποίθηση; Σύμφωνα με τον Tim Cook, η απάντηση είναι ναι.

Το Generative AI σε ισχύ στην Apple

Ο Tim Cook, το αφεντικό της Apple, διαβεβαιώνει ότι η εταιρεία θα «καινοτομήσει» φέτος με την γενετική τεχνητή νοημοσύνη. Αυτή τη δήλωση έκανε σήμερα κατά την ετήσια συνέλευση της εταιρείας με τους μετόχους. Ωστόσο, δεν είπε κάτι περισσότερο, οπότε είναι κυρίως ένα μήνυμα για να καθησυχάσει τους μετόχους περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Υπάρχουν αρκετοί παίκτες που είναι ήδη παρόντες στην αγορά παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης και κυρίως το OpenAI με το chatbot ChatGPT. Υπάρχει επίσης η Google με το Gemini (πρώην Bard) και η Microsoft με Copilot. Οι αγορές ενδιαφέρονται πολύ για την τεχνητή νοημοσύνη, δεδομένων των διαθέσιμων λειτουργιών και της επιτυχίας με το κοινό. Αρκεί να πούμε ότι όλοι περιμένουν να δουν τι θα προσφέρει η Apple με τα προϊόντα της.

Το AI θα είναι ένα σημαντικό στοιχείο του iOS 18 στο iPhone (και πιθανώς στο macOS 15 σε Mac). Η παρουσίαση του iOS 18 θα γίνει τον Ιούνιο κατά τη διάρκεια του WWDC 2024. Αρκετές διαρροές υποδηλώνουν ιδιαίτερα μια αξιοσημείωτη βελτίωση στο Siri.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Tim Cook είχε ήδη αναφέρει την περίπτωση της τεχνητής νοημοσύνης στην Apple για το 2024. Δήλωσε στις αρχές του μήνα:

Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε αυτές και σε άλλες τεχνολογίες που θα διαμορφώσουν το μέλλον. Αυτό περιλαμβάνει την τεχνητή νοημοσύνη, στην οποία συνεχίζουμε να αφιερώνουμε σημαντικό χρόνο και προσπάθεια, και ανυπομονούμε να μοιραστούμε λεπτομέρειες για τη συνεχιζόμενη εργασία μας σε αυτόν τον τομέα αργότερα μέσα στο έτος.

Νομίζω ότι υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία για την Apple με γενετική τεχνητή νοημοσύνη και τεχνητή νοημοσύνη. Και χωρίς να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες και να προλάβω τον εαυτό μου, νομίζω ότι υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία για την Apple με τεχνητή νοημοσύνη και τεχνητή νοημοσύνη.