Η Apple ακυρώνει το έργο της για ηλεκτρικό αυτοκίνητο και δεν θα υπάρχει Apple Car

0


Η Apple αποφάσισε να ακυρώσει την ανάπτυξη του ηλεκτρικού της αυτοκινήτου. Ήταν το Project Titan και τελικά δεν θα δει το φως της δημοσιότητας ποτέ. Η ανάπτυξη του Apple Car ξεκίνησε το 2014, μόλις πριν από 10 χρόνια.

Το Apple Car δεν θα δει το φως της δημοσιότητας

Το Bloomberg αναφέρει ότι η Apple προειδοποίησε σήμερα τους υπαλλήλους που εργάζονται στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο ότι το έργο εγκαταλείφθηκε. Ήταν έκπληξη για κάποιους αφού, δεν το περίμεναν. Η ανακοίνωση έγινε από τον Τζεφ Γουίλιαμς, το δεξί χέρι του Τιμ Κουκ, και τον Κέβιν Λιντς, αντιπρόεδρο της Apple που ήταν υπεύθυνος για το έργο .

Τα δύο στελέχη είπαν στους υπαλλήλους ότι το έργο θα αρχίσει να τελειώνει και ότι πολλοί υπάλληλοι από την ομάδα που εργάζεται στο αυτοκίνητο — γνωστό ως Special Projects Group (SPG) — θα μεταφερθούν στο τμήμα πληροφοριών, υπό την καθοδήγηση του John Giannandrea.. Αυτοί οι εργαζόμενοι θα επικεντρωθούν σε έργα παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης, μια ολοένα και πιο σημαντική προτεραιότητα για την εταιρεία, ειδικά με το iOS 18 .

Η ομάδα των αυτοκινήτων της Apple περιλαμβάνει επίσης αρκετές εκατοντάδες μηχανικούς και σχεδιαστές υλικού. Είναι πιθανό να υποβάλουν αίτηση για θέσεις εργασίας σε άλλες ομάδες στην εταιρεία κατασκευής iPhone. Θα υπάρξουν φυσικα και απολύσεις, αλλά ο αριθμός δεν είναι ξεκάθαρος.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι η Apple έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτό το έργο Titan . Ο όμιλος ήθελε πραγματικά να ανταγωνιστεί την Tesla και άλλους κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Όμως εδώ παραδέχεται την ήττα με αυτή την κίνηση.

Το έργο δυσκολεύτηκε σχεδόν από την αρχή, με την Apple να αλλάζει την κατεύθυνση και τη στρατηγική της ομάδας αρκετές φορές. Ο Κέβιν Λιντς και ο Τζεφ Γουίλιαμς ανέλαβαν το έργο πριν από λίγα χρόνια, μετά την αποχώρηση του Νταγκ Φιλντ, πλέον ανώτατου στελέχους της Ford.

Τα τελευταία νέα είναι ότι το διάσημο Apple Car επρόκειτο να κυκλοφορήσει το 2028 . Τουλάχιστον αυτός ήταν ο στόχος εσωτερικά. Αλλά αυτό είναι αρχαία ιστορία τώρα.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !