Σύντομα το Fortnite και το Epic Games Store στο iOS… στην Ευρώπη

Τώρα που η Epic Games έχει ανακτήσει τον λογαριασμό προγραμματιστή της στην Apple, θα μπορεί και πάλι να προσφέρει το Fortnite στο iPhone. Μην περιμένετε όμως να δείτε το διάσημο παιχνίδι στο App Store. Στην πραγματικότητα, δεν θα είναι διαθέσιμο εκεί, αλλά στο Epic Games Store.

Με το DMA στην Ευρώπη, η Apple είναι υποχρεωμένη να εγκρίνει τον ανταγωνισμό στη διανομή εφαρμογών iOS. Αυτό περιλαμβάνει την άδεια τρίτων App Stores . Παρά τους πολυάριθμους περιορισμούς και το κόστος (0,50 € ανά χρήστη και ανά εγκατάσταση), το στούντιο θα χρησιμοποιήσει αυτή τη μέθοδο, παρόλο που την επέκρινε πριν από μερικές εβδομάδες .

Στον ιστότοπό της , η Epic Games αναφέρει:

Λάβαμε ξανά τον λογαριασμό προγραμματιστή μας από την Apple και σύντομα θα ξεκινήσουμε την ανάπτυξη του Epic Games Store στο iOS χάρη στον νέο νόμο για τις ψηφιακές αγορές (DMA). Αναμένουμε μια κυκλοφορία το 2024. Η Epic Games Sweden AB θα διαχειρίζεται το κινητό Epic Games Store και το Fortnite στην Ευρώπη, με την ομάδα καταστήματος να πρωτοστατεί στην ανάπτυξη.

Η Epic Games Sweden έχει 3 στούντιο και πάνω από 60 υπαλλήλους.

Δεδομένου ότι το DMA αφορά συγκεκριμένα την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Fortnite και το Epic Games Store στο iPhone δεν θα είναι διαθέσιμα διεθνώς.

Τα App Stores τρίτων κατασκευαστών και άλλες προσθήκες που σχετίζονται με το DMA θα φτάσουν με το iOS 17.4, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές Μαρτίου. Προσοχή, ωστόσο: Η Epic Games δεν διευκρινίζει πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμα το κατάστημά της και το παιχνίδι της, εκτός από το ότι θα φτάσουν κάποια στιγμή μέσα στο 2024.