iPhone που διπλώνουν μόνοι τους

Και τα δύο πρωτότυπα iPhone θα αναδιπλώνονταν μόνοι τους, όπως τα τηλέφωνα με αναστροφή εκείνη την εποχή. Μπορούμε επίσης να αναφέρουμε το Samsung Galaxy Z Flip που διπλώνει μόνο του.

Τα μοντέλα της Apple βρίσκονται στα αρχικά στάδια ανάπτυξης και δεν περιλαμβάνονται στα σχέδια μαζικής παραγωγής της εταιρείας για το 2024 ή το 2025, πράγμα που σημαίνει ότι η κυκλοφορία θα είναι το νωρίτερα το 2026. αναφέρει τουλάχιστον ένας προμηθευτής στην Ασία για τα εξαρτήματα που σχετίζονται με δύο πτυσσόμενα μοντέλα iPhone διαφορετικών μεγεθών .

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Apple εξακολουθεί να δοκιμάζει τα νερά με πτυσσόμενα iPhone και το έργο θα μπορούσε κάλλιστα να εγκαταλειφθεί εάν δεν ικανοποιηθούν οι προσδοκίες του κατασκευαστή.

Η ομάδα σχεδιασμού της Apple θέλει να δημιουργήσει μια συσκευή διπλάσια λεπτή από τα σημερινά iPhone, ώστε να μην είναι πολύ παχιά όταν διπλώνεται. Σκέφτηκε επίσης να προσθέσει οθόνες που κοιτούν προς τα έξω, ώστε να είναι ορατές όταν η συσκευή είναι κλειστή. Ωστόσο, η πρακτική πραγματικότητα των εξαρτημάτων όπως οι μπαταρίες και οι οθόνες έχουν εμποδίσει τη μηχανική να επιτύχει αυτούς τους φιλόδοξους στόχους.

Το 2018, ο Tim Cook, το αφεντικό της Apple, φέρεται να ζήτησε από μηχανικούς να εξετάσουν την περίπτωση ενός πτυσσόμενου iPhone. Την ίδια χρονιά, επικύρωσε ένα πρωτότυπο με οθόνη 7 ιντσών. Αλλά το έργο απαιτεί χρόνο. Η Apple παρέλειψε το έργο του αναδιπλούμενου iPhone γύρω στο 2020 και εστίασε σε ένα πτυσσόμενο iPad, στο μέγεθος ενός iPad mini. Αυτή η συσκευή θα έχει οθόνη περίπου 8 ιντσών. Οι απαιτήσεις ανθεκτικότητας για ένα πτυσσόμενο iPad είναι λιγότερο αυστηρές από εκείνες για ένα τηλέφωνο. Το iPad θα μπορούσε επίσης να επιτραπεί να είναι παχύτερο, καθώς δεν θα προοριζόταν να αποθηκευτεί σε τσέπες.

Οι μηχανικοί προσπαθούν επί του παρόντος να εξαλείψουν την πτυχή που σχηματίζεται στη μέση της οθόνης λόγω επαναλαμβανόμενης αναδίπλωσης και να σχεδιάσουν έναν μεντεσέ που επιτρέπει στην οθόνη να είναι εντελώς επίπεδη, αντί να έχει ένα μικρό χτύπημα ή μια κοιλότητα στη μέση, κάτι που θα μπορούσε να αποτρέψει τη χρήση του Apple Pencil. Η εταιρεία φέρεται να συνεργάζεται με την LG και τη Samsung για οθόνες για το πτυσσόμενο iPad.