Η Apple αφαιρεί την Kimi από το App Store

Αναρωτιέται κανείς πώς η Apple μπόρεσε να επικυρώσει αυτήν την εφαρμογή επειδή η περιγραφή δεν αντιστοιχεί απολύτως στην εμπειρία του χρήστη. Όταν κυκλοφορεί το Kimi, προσφέρονται στον χρήστη ταινίες και σειρές που μπορεί να παρακολουθήσει παράνομα. Δεν υπάρχει κανένας χειρισμός για να γίνει πρώτα το υποτιθέμενο τεστ όρασης και μετά οι ταινίες και οι σειρές.

Η εμπειρία μπορεί να θυμίζει αυτό που προσφέρει το Netflix και άλλες νομικές υπηρεσίες ροής. Υπάρχει μια ενότητα για ταινίες, σειρές, εκπομπές, καθώς και καρτέλες για αναζήτηση, κατάταξη, ακόμη και παιχνίδια. 

Σύμφωνα με το Appfigures , το Kimi κυκλοφόρησε στο App Store τον Σεπτέμβριο του 2023 και κατέγραψε 25.000 λήψεις μόνο τον Ιανουάριο του 2024. Ήταν διαθέσιμο σε όλες τις χώρες όπου είναι προσβάσιμο το App Store. Στις Ηνωμένες Πολιτείες συγκεκριμένα, ήταν η 46η δωρεάν εφαρμογή με τις περισσότερες λήψεις στο App Store.

Η Apple προφανώς άρχισε να ενδιαφέρεται για αυτήν την εφαρμογή και κατάλαβε ότι ήταν πειρατικό περιεχόμενο, εξ ου και το γεγονός ότι αφαιρέθηκε από το App Store.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια παράνομη εφαρμογή ροής με ταινίες και σειρές τοποθετείται καλά στο App Store. Το 2021, μια παρόμοια εφαρμογή που μεταμφιέστηκε σε παιχνίδι Sudoku ανέβηκε επίσης στην κορυφή των διαγραμμάτων του App Store προτού αφαιρεθεί από την Apple .