Η Apple προειδοποιεί πως δεν επιτρέπονται τροποποιήσεις στο Vision Pro και αυτό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το jailbreaking. Ο κατασκευαστής ήδη απαγορεύει αυτή την πρακτική στο iPhone και τώρα ανακοινώνει το ίδιο και για τα ακουστικά του.

Apple Vision Pro και jailbreak

Στον ιστότοπό της , η Apple αναφέρει σχετικά με το visionOS (το λειτουργικό σύστημα Vision Pro):

Το visionOS έχει σχεδιαστεί για να είναι αξιόπιστο και ασφαλές από τη στιγμή που θα ενεργοποιήσετε τη συσκευή σας. Οι ενσωματωμένες λειτουργίες ασφαλείας βοηθούν στην προστασία της συσκευής σας από κακόβουλο λογισμικό και ιούς και ασφαλή πρόσβαση των χρηστών σε προσωπικές πληροφορίες και εταιρικά δεδομένα. Οι μη εξουσιοδοτημένες τροποποιήσεις του visionOS (γνωστές και ως "jailbreaking") παρακάμπτουν τα χαρακτηριστικά ασφαλείας και μπορούν να προκαλέσουν πολλά ζητήματα, όπως ευπάθειες ασφαλείας, αστάθεια και μειωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στη συσκευή. «Το Apple Vision Pro παραβιάστηκε.

Στη συνέχεια παρατίθενται αρκετά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου ενός που εστιάζει στο jailbreaking. Μπορούμε να διαβάσουμε:

Βλάβες ασφαλείας. Το jailbreaking της συσκευής σας αφαιρεί επίπεδα ασφάλειας που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία των προσωπικών σας πληροφοριών και της συσκευής σας visionOS. Όταν αυτά τα επίπεδα ασφαλείας αφαιρεθούν από τη συσκευή σας visionOS, οι χάκερ μπορούν να κλέψουν τα προσωπικά σας στοιχεία, να καταστρέψουν τη συσκευή σας, να επιτεθούν στο δίκτυό σας ή να εισαγάγουν κακόβουλο λογισμικό, λογισμικό υποκλοπής spyware ή ιούς.

Το Apple Vision Pro είναι διαθέσιμο για αγορά από την Παρασκευή στις Ηνωμένες Πολιτείες . Δεν υπάρχει ακόμα  ακομη  κάποιο jailbreak, αλλά υποψιαζόμαστε ότι κάποιοι εξετάζουν το θέμα για να δημιουργήσουν ένα εργαλείο. Θα είναι επίσης ενδιαφέρον να δούμε αν η κοινότητα θα είναι πραγματικά ενεργή για τα ακουστικά, γνωρίζοντας ότι επιβραδύνεται σοβαρά από την πλευρά των iPhone.