Παρά την πτώση των πωλήσεων, το iPad καταλαμβάνει το 40% της αγοράς των tablet

0


Οι πωλήσεις των iPad δεν πήγαιναν πολύ καλά εδώ και αρκετά τρίμηνα, πιθανώς λόγω της παντελούς έλλειψης ανανέωσης της σειράς το 2023. Σε αυτό το πλαίσιο, θα πίστευε κανείς ότι αυτή η πτώση θα ήταν ευλογία για τον ανταγωνισμό και ότι τα κενά μεταξύ το iPad και οι διώκτες του θα το περιοριστούν σημαντικά, αλλά τα στοιχεία που δημοσίευσε η Canalys δείχνουν ότι αυτό δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα. Αν το 4ο τρίμηνο ήταν το πιο καταστροφικό για το iPad (-24% και μερίδιο αγοράς 39,2%), ένα τρίμηνο που χαρακτηρίστηκε επίσης από μια θεαματική άνοδο της Huawei στην πρώτη τριάδα (+95% αλλά μόνο 7,5% μερίδιο αγοράς), Οι πωλήσεις κατά τη διάρκεια του έτους δείχνουν στην πραγματικότητα στασιμότητα στο μερίδιο αγοράς του iPad, δηλαδή 40% μερίδιο αγοράς σε σύγκριση με 40,4% το 2022. 


Πίσω, η διαφορά διατηρείται με τους άμεσους ανταγωνιστές: 20 μονάδες μεριδίου αγοράς εξακολουθούν να χωρίζουν την Apple από τη Samsung στην αγορά των tablet και η διαφορά έχει αυξηθεί ακόμη και με τη Lenovo, τρίτη σε αυτήν την ετήσια κατάταξη, και με την Amazon (-42,9% σε ετήσια βάση! ). Γεγονός είναι ότι το iPad δεν είναι το μόνο μοντέλο που σημειώνει πτώση στις πωλήσεις. Samsung, Lenovo, Amazon, όλες παρουσιάζουν διψήφια ποσοστιαία πτώση στην παράδοση. Ο μόνος μεγάλος κατασκευαστής σε εξέλιξη είναι η Huawei, η οποία κατατάσσεται στην 4η θέση για το έτος 2023 χάρη στην αύξηση των πωλήσεων κατά 32,1%. 

Υπάρχει μια καλή πιθανότητα αυτή η κατάσταση να συνεχιστεί και το τρέχον έτος, ειδικά επειδή τα νέα iPad Pro με οθόνες OLED θα πρέπει να πωλούνται πολύ πιο ακριβά από τους προκατόχους τους, κάτι που δεν θα διευκολύνει τις νέες πωλήσεις. Βασικά, δεν είναι πάνω απ' όλα η αγορά των tablet θύμα ενός εξαιρετικά χαμηλού ποσοστού ανανέωσης, με τους χρήστες να κάνουν το iPad, το Kindle και άλλα να διαρκούν πολύ περισσότερο από ένα smartphone; Εάν αυτή η εξήγηση είναι σωστή, σημαίνει ότι όντως θα υπάρξει ένας κύκλος ανανέωσης κάποια στιγμή, αλλά ότι δεν είναι ακόμη ώριμος.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !