Νέα παρουσίαση για την κατάσταση της υγείας της μπαταρίας

Μέχρι τώρα, έπρεπε να πάτε στο General > Battery > Battery Health and charging  (Γενικά > Μπαταρία > Υγεία και φόρτιση μπαταρίας) για να λάβετε πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του ποσοστού μέγιστης χωρητικότητας. Με το iOS 17.4, απλά πηγαίνοντας στο Γενικά > Μπαταρία σάς επιτρέπει να δείτε την κατάσταση της μπαταρίας με μια ματιά. Επιπλέον, η Apple εμφανίζει πρόσθετες πληροφορίες που προσδιορίζουν ότι η μπαταρία είναι "κανονική".

Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να επιλέξετε την ενότητα για να βρείτε τις πληροφορίες που κοινοποιήθηκαν μέχρι στιγμής, συμπεριλαμβανομένης της μέγιστης χωρητικότητας. Βρίσκουμε επίσης τον αριθμό κύκλων (που ήταν προηγουμένως διαθέσιμος στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Πληροφορίες), καθώς και την ημερομηνία κατασκευής της μπαταρίας και την ημερομηνία πρώτης χρήσης.

Επιπλέον, η Apple προσφέρει ένα νέο αναδυόμενο παράθυρο που παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με τις μπαταρίες. Μπορούμε να διαβάσουμε:

Η αρχική μπαταρία σχεδιάστηκε για να διατηρεί το 80% της χωρητικότητάς της μετά από 1.000 κύκλους υπό ιδανικές συνθήκες. Η πραγματική απόδοση της μπαταρίας εξαρτάται από διάφορες μεταβλητές, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης του iPhone και της τακτικής φόρτισης. Η εγγύηση ενός έτους περιλαμβάνει αντικατάσταση για ελαττωματικές μπαταρίες, επιπλέον των δικαιωμάτων βάσει της τοπικής νομοθεσίας για τους καταναλωτές.

Τα ενσωματωμένα δυναμικά συστήματα λογισμικού και υλικού βοηθούν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην απόδοση που μπορεί να προκύψουν καθώς γερνάει η μπαταρία σας.

Τα νέα της ημέρας με το iOS 17.4 και την μπαταρία φαίνεται να αφορούν μόνο τα iPhone 15 και 15 Pro. Αυτά τα μοντέλα έχουν ήδη το δικαίωμα σε μια άλλη αποκλειστική καινοτομία, δηλαδή το γεγονός του περιορισμού της επαναφόρτισης έως και 80% .