Λειτουργίες στο iOS 18, υποστηριζόμενες συσκευές, ημερομηνία κυκλοφορίας και πολλά άλλα

0


Το iOS 17 γνώρισε μεγάλη επιτυχία με μια σειρά από νέες δυνατότητες, όπως η κατάσταση αναμονής, τα ζωντανά αυτοκόλλητα, το NameDrop κ.λπ. Έτσι, όλοι οι χρήστες iPhone ίσως να ενθουσιάζονται και για τις επερχόμενες λειτουργίες του iOS 18. Ενώ η Apple δεν έχει πει τίποτα, οι φήμες για το iOS 18 έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με πηγές, η Apple μπορεί να προσφέρει δυνατότητες παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης ακολουθώντας τα βήματα της Google και της Samsung. Επιπλέον, το iOS 18 μπορεί να λάβει υποστήριξη RCS για καλύτερη εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων. Υπάρχουν πολλές περισσότερες διαρροές και εικασίες από ειδικούς. Εδώ, έχω συγκεντρώσει όλες τις φημολογούμενες και αναμενόμενες δυνατότητες του iOS 18, μαζί με τις υποστηριζόμενες συσκευές και την ημερομηνία κυκλοφορίας.

Πότε θα κυκλοφορήσει το iOS 18;

Το iOS 18 θα κυκλοφορήσει κατά τη διάρκεια του WWDC 2024, το οποίο θα διεξαχθεί τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουνίου, εξετάζοντας την ιστορία της Apple. Στη συνέχεια, μια έκδοση beta για προγραμματιστές θα δημοσιευτεί στους προγραμματιστές την ίδια ημέρα και μια δημόσια beta θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο.

Μόλις ανακοινωθεί, το iOS 18 θα είναι διαθέσιμο στο κοινό τον Σεπτέμβριο του 2024, μετά την κυκλοφορία της σειράς iPhone 16. Η Apple δεν έχει αποκαλύψει τίποτα σχετικά με το WWDC, τη σειρά iPhone 16 ή το iOS 18, επομένως αυτό είναι καθαρά εικασία που βασίζεται στην ιστορία μιας δεκαετίας.

Ποια iPhone θα υποστηρίζουν iOS 18;

Η Apple παρέχει ενημερώσεις για έως και πέντε χρόνια και μπορεί να επεκταθεί ακόμη και σε έξι, εάν το υλικό του iPhone μπορεί να χειριστεί την πιο πρόσφατη ενημέρωση λογισμικού. Η Apple διέκοψε την υποστήριξη για τη σειρά iPhone 8 και το iPhone X με την ενημέρωση iOS 17.

Ακολουθώντας την ίδια τάση, μπορείτε να περιμένετε να ρίξει μερικές ακόμη συσκευές με την ενημέρωση iOS 18. Και πάλι, αυτές είναι εικασίες από το ιστορικό ενημερώσεων της Apple με το iOS. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να υποθέσετε ποια συσκευή θα υποστηρίζει το iOS 18.

Ακολουθεί μια λίστα συσκευών που μπορείτε να περιμένετε να υποστηρίζει το iOS 18 όταν ανακοινωθεί στο WWDC 2024:

  • Σειρά iPhone 16
  • Σειρά iPhone 15
  • Σειρά iPhone 14
  • iPhone SE 2022 (3ης γενιάς)
  • Σειρά iPhone 13
  • Σειρά iPhone 12
  • iPhone SE 2020 (2ης γενιάς)
  • Σειρά iPhone 11

Αν και τα iPhone XR, XS και XS Max έλαβαν την ενημέρωση iOS 17, κυκλοφόρησαν το 2018, που σημαίνει ότι είναι άνω των έξι ετών. Ως αποτέλεσμα, η Apple ενδέχεται να μην τις ενημερώσει στο iOS 18, καθώς το υλικό της ενδέχεται να μην το χειρίζεται.

Εξάλλου, λαμβάνοντας υπόψη τον προϋπολογισμό σας, εάν χρησιμοποιείτε iPhone XR/XS ή XS Max, νομίζω ότι η αναβάθμιση στη σειρά iPhone 15 ή 16 θα ήταν καλύτερη.

Αναμενόμενα χαρακτηριστικά του iOS 18

Το iOS 16 και το iOS 17 δεν ήταν μια πλήρης ανανέωση, αλλά εισήγαγαν ένα νέο σύνολο λειτουργιών που επικεντρώνονται στην προσαρμογή. Σύμφωνα με τους μυημένους, το iOS 18 δεν θα ακολουθήσει τις ίδιες επαναλήψεις.

Μια αναφορά του Bloomberg αναφέρει ότι η Apple καθυστέρησε την παραγωγή του iOS 18 κατά μία εβδομάδα για να καταπολεμήσει σφάλματα και να παράσχει μια σταθερή βάση για το iOS 18. Ωστόσο, πιστεύω ότι αυτό δεν θα επηρεάσει με κανέναν τρόπο την ανάπτυξη λειτουργιών ή την κυκλοφορία του iOS 18.

Οι λεπτομέρειες του iOS 18 είναι προς το παρόν περιορισμένες καθώς είναι νωρίς. Τον Ιανουάριο, ο Mark Gurman δημοσίευσε στο X , «Μου είπαν ότι το νέο λειτουργικό σύστημα θεωρείται στην εταιρεία ως μία από τις μεγαλύτερες ενημερώσεις iOS — αν όχι η μεγαλύτερη — στην ιστορία της ».

Αν αυτό σας προκαλεί ήδη χαρά, οι αναμενόμενες δυνατότητες του iOS 18 θα το δεκαπλασιάσουν. Λοιπόν, εδώ είναι όλα όσα μπορείτε να περιμένετε από το iOS 18:

1. Siri ενισχυμένο με AI

Εικονίδιο Siri σε συσκευές Apple

Από την κυκλοφορία του το 2011, το Siri έχει εξελιχθεί σε κάθε έκδοση του iOS. Σύμφωνα με τον Mark Gurman, η Apple σχεδιάζει να φέρει ένα ανανεωμένο Siri με ένα νέο AI, που θα ενσωματώνει την τεχνολογία LLM (Large Language Model) που βασίζεται στον Ajax .

Ως αποτέλεσμα, θα βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Siri με την εφαρμογή Messages, επιτρέποντάς σας να πληκτρολογείτε ερωτήσεις και να συμπληρώνετε αυτόματα τις προτάσεις σας. Επιπλέον, μερικές φήμες για το iOS 18 υποδηλώνουν ότι μπορείτε να έχετε μια πιο εξατομικευμένη και φυσική συνομιλία με τη Siri.

Επίσης, για να διατηρήσει το περιβάλλον, το Siri μπορεί να αποθηκεύσει τις πληροφορίες συνομιλίας και να τις συγχρονίσει από τη μια συσκευή στην άλλη. Σύμφωνα με το The Information , η Apple συνδυάζει το Siri και την εφαρμογή Shortcuts. Ως εκ τούτου, θα μπορείτε να αυτοματοποιείτε σύνθετες εργασίες πολλαπλών βημάτων με μία μόνο εντολή.

2. Ενσωμάτωση γενετικής τεχνητής νοημοσύνης

Βελτιωμένο Siri

Η τεχνητή νοημοσύνη καταιγίδα στο Διαδίκτυο το 2023 και η Apple θέλει να πάει στο ίδιο σκάφος με το iOS 18. Πολλές φήμες αναφέρουν ότι η Apple θα δημιουργήσει το δικό της chatbot AI για το iOS 18 και προετοιμάζει διακομιστές για να χειριστούν τον φόρτο εργασίας της τεχνητής νοημοσύνης.

Σε μια αναφορά από το TheVerge , κατά τη διάρκεια της τριμηνιαίας κλήσης για τα κέρδη της Apple, ο Tim Cook ανέφερε ότι η Apple εργάζεται πάνω σε δυνατότητες παραγωγής λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης που θα κάνουν το δρόμο τους στους πελάτες μέχρι το τέλος του έτους. Ταιριάζει απόλυτα με τις δηλώσεις του Mark Gurman και άλλων αναλυτών.

«Επιτρέψτε μου απλώς να πω ότι πιστεύω ότι υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία για την Apple με την γενετική τεχνητή νοημοσύνη και την τεχνητή νοημοσύνη, χωρίς να μπω σε πολλές περισσότερες λεπτομέρειες ή να προλάβω τον εαυτό μου», πρόσθεσε ο Tim Cook αργότερα.

Η τεχνητή νοημοσύνη στο iOS 18 θα καλωσορίσει νέες αλλαγές στο λειτουργικό σύστημα, όπως το Siri να γίνει πιο έξυπνο, η Apple Music να δημιουργεί αυτόματα λίστες αναπαραγωγής και οι εφαρμογές iWork (Σελίδες, Keynote και Numbers) που προσφέρουν γραφή με τεχνητή νοημοσύνη και δημιουργία πλαισίων διαφανειών.

Επίσης, η γενετική τεχνητή νοημοσύνη στο Xcode μπορεί να βοηθήσει στη γρήγορη σύνταξη κώδικα για προγραμματιστές. Ωστόσο, οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι προηγμένες λειτουργίες AI που επεξεργάζονται στη συσκευή ενδέχεται να περιορίζονται στα μοντέλα iPhone 16, καθώς θα έχουν πιο ισχυρά SoC.

Αυτά είναι εικασίες. δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η Apple θα ενσωματώσει τα πάντα στο iOS 18. Ορισμένες λειτουργίες μπορούν να κυκλοφορήσουν με το iOS 18 μέχρι το τέλος του έτους, ενώ η Apple θα μπορούσε να κρατήσει άλλες για μεταγενέστερες εκδόσεις. Είναι επειδή η δημιουργία ολοκληρωμένων διακομιστών AI θα πάρει χρόνο.

3. Υποστήριξη RCS για καλύτερα μηνύματα με χρήστες Android

Android Λήψη της καμπάνιας μηνυμάτων

Τον Οκτώβριο του 2023, η Apple επιβεβαίωσε ότι θα φέρει υποστήριξη RCS στα iPhone με μια ενημέρωση λογισμικού το 2024. Το RCS (Rich Communication Services) είναι ένα πρωτόκολλο αποστολής μηνυμάτων που χρησιμοποιείται από εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων στο Android. Σκεφτείτε το ως διάδοχο των SMS και MMS.

Σε μια δήλωση στο 9to5Mac , η Apple είπε: «Πιστεύουμε ότι το RCS Universal Profile θα προσφέρει καλύτερη εμπειρία διαλειτουργικότητας σε σύγκριση με SMS ή MMS. Θα λειτουργήσει παράλληλα με το iMessage, το οποίο θα συνεχίσει να είναι η καλύτερη και πιο ασφαλής εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων για τους χρήστες της Apple».

Με άλλα λόγια, η Apple θα υιοθετήσει το πρότυπο RCS στο iMessage για να υποστηρίζει την αποστολή γραπτών μηνυμάτων σε χρήστες Android. Επιπλέον, θα προσθέτει δείκτες πληκτρολόγησης σε πραγματικό χρόνο και αποδείξεις ανάγνωσης όταν στέλνετε μηνύματα στους χρήστες Android. Επίσης, μπορείτε εύκολα να στείλετε φωτογραφίες, βίντεο και μεγαλύτερα αρχεία υψηλότερης ανάλυσης στο Android.

Επιπλέον, η υποστήριξη RCS θα προσφέρει ηχητικά μηνύματα, αντιδράσεις emoji μεταξύ πλατφορμών και αποστολή μηνυμάτων μέσω κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχουν άλλα σφάλματα κατά τη συνομιλία με έναν χρήστη Android. Και ναι, η μπλε εναντίον πράσινης φούσκας θα τους κρατήσει χωρισμένους σαν να υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Αυτό οφείλεται κυρίως στους κανονισμούς της ΕΕ, οι οποίοι οδήγησαν την Apple να υιοθετήσει το USB-C με τη σειρά iPhone 15. Από την άλλη πλευρά, η Google ωθεί την Apple προς το RCS με την τάση #GetTheMessage.

4. Web browsers without WebKit

Η Apple ανέκαθεν ωθούσε το WebKit σε άλλα προγράμματα περιήγησης, οδηγώντας σε λιγότερη ή σχεδόν καθόλου διαφορά κατά τη χρήση διαφορετικών προγραμμάτων περιήγησης. Αν και υπάρχει μια επιλογή αλλαγής του προεπιλεγμένου προγράμματος περιήγησης στο iPhone , εξακολουθεί να είναι ενσωματωμένο στο WebKit.

Με το iOS 17.4, η Apple επέτρεψε σε άλλα προγράμματα περιήγησης να εγκαταλείψουν το WebKit και να χρησιμοποιήσουν την ίδια μηχανή απόδοσης που χρησιμοποιείται στους αντίστοιχους επιτραπέζιους υπολογιστές. Η Google και η Mozilla ανακοίνωσαν ότι εργάζονται σε νέα προγράμματα περιήγησης iOS.

Η ομάδα του Google Chromium είναι έτοιμη να μεταφέρει το Blink στο iOS, με αποτέλεσμα το Google Chrome και άλλα προγράμματα περιήγησης, όπως Microsoft Edge, Arc, Opera, Brave κ.λπ. να το υιοθετήσουν. Το Mozilla πηγαίνει με το Gecko, παρόμοιο με αυτό που βλέπετε στο πρόγραμμα περιήγησής του για υπολογιστές.

Δεδομένου ότι πρόκειται για μια γενική επισκευή του μηχανισμού απόδοσης, ενδέχεται να χρειαστεί λίγος χρόνος για να κυκλοφορήσουν τα νέα προγράμματα περιήγησης στο κοινό και να προσαρμοστούν άλλα προγράμματα περιήγησης που βασίζονται στο Chromium. Μπορείτε να περιμένετε αυτά τα προγράμματα περιήγησης γύρω στον Ιούνιο του 2024 ή λίγο νωρίτερα.

Η ΕΕ ρυθμίζει και αναγκάζει την Apple να κάνει αλλαγές στο iOS. Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα αφού το iOS 17.4 beta σας ζητά να επιλέξετε ένα προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης κατά τη ρύθμιση του iPhone σας . Είναι μια ευπρόσδεκτη αλλαγή και ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για να τερματιστεί το μονοπώλιο του Safari στο iOS.

Τι να περιμένετε από το iOS 18;

Το iOS είναι ένα εξελισσόμενο λειτουργικό σύστημα και το AI σε όλο το λειτουργικό σύστημα είναι μια εξαιρετική προσθήκη. Επιπλέον, καθώς πρόκειται για μια μεγάλη ενημέρωση, μπορείτε να περιμένετε το iOS να προχωρήσει και σε πλήρη ανανέωση φέτος.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !