Η γνώμη του Mark Zuckerberg για το Apple Vision Pro

Μέσω ενός βίντεο που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του στο Instagram , ο Mark Zuckergerg έδωσε τη γνώμη του για το Apple Vision Pro. Πιστεύει ότι το Meta Quest 3 είναι καλύτερο "για τη συντριπτική πλειοψηφία των πραγμάτων για τα οποία οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη μικτή πραγματικότητα . " Παραθέτει πολλά στοιχεία για να υπερασπιστεί το κράνος του:

  • Είναι επτά φορές φθηνότερο από το Vision Pro.
  • Επιτρέπει τη διέλευση υψηλής ποιότητας με μεγάλες οθόνες «όπως το Vision Pro».
  • Το Quest 3 είναι πολύ πιο άνετο – ζυγίζει 120 γραμμάρια λιγότερο.
  • Δεν υπάρχουν καλώδια που να εμποδίζουν όταν μετακινείστε.
  • Το οπτικό πεδίο είναι ευρύτερο και η οθόνη πιο φωτεινή.
  • Το Vision Pro εμφανίζει θόλωση κίνησης όταν κινείστε. Το Quest 3 είναι πολύ πιο ευκρινές.
  • Διατίθενται ελεγκτές ακριβείας, όπως και η παρακολούθηση χεριών, και η παρακολούθηση χεριών του Quest 3 είναι πιο ακριβής.
  • Η βιβλιοθήκη του Quest 3 με καθηλωτικό περιεχόμενο είναι πολύ πιο πλούσια.
  • Μπορείτε να παρακολουθήσετε YouTube ή να παίξετε παιχνίδια Xbox.

Η επιθυμία να είσαι ηγέτης

Από την άλλη, ο Mark Zuckerberg δηλώνει έκπληκτος από τους συμβιβασμούς που έπρεπε να κάνει η Apple για να προσφέρει οθόνες πολύ υψηλής ευκρίνειας. Πιστεύει ότι η Apple έχει θυσιάσει την άνεση, την εργονομία και πολλά άλλα.Προσθέτει ότι η Apple δεν είναι πάντα ηγέτης όταν πρόκειται για τη δημιουργία ενός νέου προϊόντος και ελπίζει ότι τα ακουστικά της Meta θα κερδίσουν τη μάχη στο τέλος. Αυτός προσθέτει :

Ξέρω ότι κάποιοι fanboys εκνευρίζονται κάθε φορά που κάποιος τολμά να αναρωτηθεί αν η Apple θα είναι ο ηγέτης σε μια νέα κατηγορία, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι κάθε γενιά υπολογιστών έχει ένα ανοιχτό μοντέλο και ένα κλειστό μοντέλο. Και ναι, στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας είναι το κλειστό μοντέλο της Apple που έχει κερδίσει. Δεν ήταν πάντα έτσι. Στην εποχή των υπολογιστών, ήταν το ανοιχτό μοντέλο της Microsoft που κέρδισε. Στην επόμενη γενιά, το Meta θα είναι το ανοιχτό μοντέλο και θέλω πραγματικά να βεβαιωθώ ότι το ανοιχτό μοντέλο θα κερδίσει ξανά. Το μέλλον δεν έχει γραφτεί ακόμα.

Το Meta Quest 3 έχει δύο οθόνες LCD που είναι 2K, όπου το Apple Vision Pro έχει δύο οθόνες Micro-LED που είναι 4K. Ζυγίζει 515 γραμμάρια και δεν διαθέτει εξωτερική μπαταρία, όπου το προϊόν της Apple ζυγίζει από 600 έως 650 γραμμάρια. Όσον αφορά την τιμή, το προϊόν της Meta κοστίζει 499 δολάρια (549,99 ευρώ στην Ευρώπη) σε σύγκριση με 3.499 δολάρια για το μοντέλο της Apple.