Σε μια συνέντευξη στο iCulture , ο Gary Davis, επικεφαλής του τμήματος προστασίας δεδομένων της Apple, πιστεύει ότι το DMA θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ασφάλεια του iPhone:

Αυτό που μας απασχολεί, και το οποίο μπορούμε επίσης να διαβάσουμε στη λευκή βίβλο, είναι ότι το «κόστος» μιας επίθεσης στο iOS θα μπορούσε να μειωθεί. Πράγματι, υπάρχουν πιθανοί νέοι τρόποι επίθεσης στους χρήστες. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω άλλων αγορών ή άλλων τρόπων πληρωμής. Μπορεί να δούμε πρωτοφανείς επιθέσεις. Το κόστος ανάπτυξης μιας ευπάθειας iOS εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλό. Η ομάδα μας στο Εργαστήριο Ασφαλείας προσπαθεί να κάνει αυτά τα κόστη όλο και υψηλότερα, ώστε να μην αξίζει τον κόπο για τους εισβολείς να στοχεύουν το iOS.

Αυτό είναι ένα ερώτημα που μας απασχολεί αυτή τη στιγμή. Δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Γι' αυτό δείχνουμε στα άτομα που κατεβάζουν εφαρμογές από αυτές τις εναλλακτικές πηγές μια ειδική οθόνη με περισσότερες πληροφορίες. Με τη διαδικασία επικύρωσης, ελπίζουμε ότι οι χρήστες θα διατηρήσουν την ίδια εμπιστοσύνη.

Φυσικά, η Apple δεν θα έχει τον πλήρη έλεγχο των εφαρμογών που διανέμονται σε εναλλακτικές αγορές, σε αντίθεση με το App Store της. Υπάρχει επίσης το γεγονός ότι η προμήθεια της είναι χαμηλότερη. Αλλά ο Gary Davis προτίμησε να αποφύγει το θέμα, πιστεύοντας ότι δεν είναι ο τομέας της ειδικότητάς του. Προς το παρόν, το έργο του αφορά την προστασία δεδομένων και όχι τα οικονομικά.