Η Apple έχει μια νέα σελίδα στον ιστότοπό της που προσφέρει σεμινάρια για την εκμάθηση κώδικα στο Swift. Αυτός είναι ένας τρόπος για να προσεγγίσει προγραμματιστές και μαθητές λίγους μήνες πριν από την έναρξη του WWDC 2024 που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 14 Ιουνίου .

Τα σεμινάρια της Apple παρέχουν τα πρώτα βήματα για την ανάπτυξη με το Xcode, το Swift και το SwiftUI. Η σελίδα είναι ζωντανή με οδηγούς που δείχνουν στους νέους προγραμματιστές πώς να εγκαταστήσουν το Xcode και να ξεκινήσουν το πρώτο τους έργο με τη γλώσσα προγραμματισμού της Apple.

«Σήμερα ανακοινώνουμε μια νέα σειρά σεμιναρίων για μαθητές που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην κωδικοποίηση με το Swift και το SwiftUI! Δεν χρειάζεται να έχετε προηγούμενη εμπειρία κωδικοποίησης για να χρησιμοποιήσετε αυτά τα σεμινάρια, επομένως παρέχουν μια εξαιρετική βάση » , δήλωσε ο Tim Sneath, διευθυντής μάρκετινγκ εργαλείων προγραμματιστή της Apple.

Τα σεμινάρια εξηγούν βήμα προς βήμα πώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το Xcode, να δημιουργήσετε ένα νέο έργο και ακόμη και να δημιουργήσετε μια απλή εφαρμογή. Η Apple ενθαρρύνει επίσης τους μαθητές να τροποποιήσουν οι ίδιοι τον κώδικα για να πειραματιστούν με διαφορετικά αποτελέσματα. «Το κείμενο και τα χρώματα του έργου είναι μόνο προτάσεις, οπότε μη διστάσετε να το κάνετε δικό σας αλλάζοντας τις λέξεις και το στυλ », μπορούμε να διαβάσουμε στον ιστότοπο.

Βρίσκουμε τα ακόλουθα κεφάλαια: Εξερεύνηση Xcode, Προβολές, δομές και ιδιότητες, Διάταξη και στυλ, Κουμπιά και κατάσταση και Λίστες και πεδία κειμένου.

Εάν θέλετε να ξεκινήσετε και να ανακαλύψετε τα μαθήματα για το Swift, μεταβείτε σε αυτήν τη σελίδα στον ιστότοπο της Apple .