Το iPad Pro με οθόνη OLED διαρκεί λίγο περισσότερο από το αναμενόμενο, με την πιο πρόσφατη διαρροή να δείχνει την άφιξη στις αρχές Μαΐου . Μέχρι τώρα, οι φήμες προέβλεπαν άφιξη για τα τέλη Μαρτίου/αρχές Απριλίου. Γιατί όμως άργησε ?

Ο αρχικός στόχος της Apple ήταν να συνεργαστεί με τη Samsung και την LG για την παραγωγή των οθονών OLED για το iPad Pro. Η πρώτη έπρεπε να φροντίσει το μοντέλο των 11 ιντσών, ενώ η δεύτερη έπρεπε να διαχειριστεί το μοντέλο των 13 ιντσών. Και οι δύο κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να εξοικειωθούν με τις απαιτήσεις της Apple, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Σύμφωνα με το κορεατικό μέσο ενημέρωσης Hankooki , η Samsung αντιμετώπισε πρόσφατα χαμηλές αποδόσεις για τις οθόνες OLED και δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην παραγγελία της Apple. Αυτό το μπλοκάρισμα λοιπόν ώθησε την Apple να μεταφέρει μέρος των παραγγελιών στην LG. Η τελευταία πρέπει επομένως να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να αυξήσει τον όγκο παραγωγής, ώστε η Apple να έχει αρκετές οθόνες για το λανσάρισμα. Αλλά και πάλι, δεν είναι απλό.

Το πλεονέκτημα της LG της επιτρέπει πλέον να διαχειρίζεται το 60% της παραγωγής οθονών OLED για τα νέα iPad Pro. Η εταιρεία έχει περάσει τη δοκιμή των προτύπων ποιοτικού ελέγχου της Apple.

Σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές, η Apple έχει παραγγείλει 8,5 εκατομμύρια οθόνες OLED για τα iPad Pro της. Αυτό είναι χαμηλότερο σε σύγκριση με τον αρχικό στόχο που ήταν 10 εκατομμύρια αντίτυπα.