Οι πρώτες θήκες για το iPhone 16 εμφανίστηκαν και μπορούμε να δούμε ότι το μπλοκ φωτογραφιών είναι κάθετο. Αυτό το σημείο είχε ήδη ανακοινωθεί από φήμες, είτε για το iPhone 16 είτε και για το iPhone 16 Plus.

Στα iPhone 15 και 15 Plus, η Apple προσφέρει δύο διαγώνιους αισθητήρες φωτογραφίας. Με τα iPhone 16 και 16 Plus, θα μεταβαίναμε σε ένα κατακόρυφο μπλοκ. Αυτή η μορφή θυμίζει αυτό που προσφέρθηκε πριν από μερικά χρόνια με τα iPhone X, XS, 11 και 12.

Χάρη στην κάθετη διάταξη της κάμερας, η Apple αναμένεται να ενσωματώσει χωρική εγγραφή βίντεο στα iPhone 16 και 16 Plus. Αυτό είναι ήδη δυνατό στα iPhone 15 Pro και Pro Max επειδή διαθέτουν τρεις αισθητήρες, δύο εκ των οποίων είναι τοποθετημένοι κάθετα. Στη συνέχεια, τα χωρικά βίντεο είναι ορατά από το Apple Vision Pro.

Η Apple σχεδιάζει επίσης να προτείνει αλλαγές στα κουμπιά του iPhone 16 της. Το κουμπί Action, που έκανε το ντεμπούτο του με το iPhone 15 Pro, θα προσγειωθεί σε όλα τα iPhone 16. Η Apple θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να αλλάξει τη σχεδίαση και να βάλει ένα κουμπί ( λίγο) πιο επιμήκη.

Επιπλέον, θα υπάρχει ένα νέο κουμπί Capture που βρίσκεται στη δεξιά άκρη των smartphone. Θα είναι μηχανικό και όχι χωρητικό, αλλά θα ανταποκρίνεται στην πίεση και στην αφή. Θα μπορείτε να κάνετε μεγέθυνση και σμίκρυνση σύροντας από αριστερά προς τα δεξιά στο κουμπί, να εστιάσετε πατώντας ελαφρά και να ενεργοποιήσετε την εγγραφή βίντεο πατώντας πιο έντονα.