Η Apple έχει ενημερώσει την εφαρμογή του Shazam για τα ρολόγια Wear OS και αυτή είναι μια σημαντική ενημέρωση. Μάλιστα, η εφαρμογή γίνεται αυτόνομη και πλέον μπορεί να αναγνωρίσει τη μουσική από μόνη της.

Μέχρι τώρα, η χρήση ρολογιών Shazam στο Wear OS απαιτούσε σύνδεση με ένα smartphone Android. Αυτό ήταν ένα υποχρεωτικό βήμα για να μάθετε το όνομα της μουσικής που παίζεται αυτήν τη στιγμή. Τώρα, τα ρολόγια που ανταγωνίζονται το Apple Watch πρέπει απλώς να είναι συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο, είτε μέσω Wi-Fi είτε μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Εάν δεν έχετε σύνδεση στο Διαδίκτυο, η εφαρμογή μπορεί να εγγράψει το μουσικό απόσπασμα. Θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο αργότερα για να αναγνωρίσει τη μουσική, αφού είναι διαθέσιμη μια σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Από την άλλη πλευρά, η ενημέρωση βελτιώνει τον συγχρονισμό της ταυτοποιημένης μουσικής. Ο συγχρονισμός είναι πλέον στιγμιαίος σε διαφορετικές συσκευές. Πρέπει πρώτα να συνδεθείτε για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί ο συγχρονισμός και έτσι να διατηρήσετε ένα ιστορικό. Η σύνδεση γίνεται μέσω της εφαρμογής Shazam στο Android smartphone σας.

Σημειώστε ότι υπάρχει επίσης μια αλλαγή στην ακουστική συμπεριφορά. Προηγουμένως, απλώς το άνοιγμα της εφαρμογής Shazam σε ένα ρολόι Wear OS ενεργοποιούσε την αυτόματη ακρόαση για αναγνώριση μουσικής. Πρέπει τώρα να ανοίξετε την εφαρμογή και να αγγίξετε το εικονίδιο στην οθόνη για να πραγματοποιηθεί η ακρόαση. Αυτή είναι η ίδια συμπεριφορά όπως και στο Apple Watch.

Η εφαρμογή Shazam για Wear OS (και Android) είναι διαθέσιμη δωρεάν στο Google Play Store .