Το Siri σημειώνει μικρή πρόοδο στο HomePod

Ως έχει μέχρι τωρα, πρέπει να καθορίσετε ποια εφαρμογή θα πρέπει να χρησιμοποιεί το HomePod για την αναπαραγωγή της μουσικής σας. Για παράδειγμα, είστε χρήστης του Deezer. Σήμερα πρέπει να πείτε μια πρόταση όπως "Παίξτε [όνομα μουσικής] από την Deezer." Πρέπει να αναφέρουμε την υπηρεσία ροής μουσικής κάθε φορά.

Αυτό αλλάζει με την ενημέρωση του 17.4, καθώς το Siri θα εντοπίσει ποια υπηρεσία χρησιμοποιείτε για να μην χρειάζεται να προσδιορίζετε το όνομά της κάθε φορά. Έτσι, αν επιστρέψουμε στο προηγούμενο παράδειγμά μας, απλά λέγοντας «Αναπαραγωγή [όνομα μουσικής]» θα είναι αρκετό για το HomePod να ξεκινήσει αυτόματα το τραγούδι από το Deezer.

Αυτή η συμπεριφορά είναι παρόμοια με αυτή που εφάρμοσε η Apple για χρήστες iPhone και iPad με iOS 14.5. Σε αυτήν την περίπτωση, το Siri μπορεί να ρωτήσει τον χρήστη ποια εφαρμογή πολυμέσων θέλει να χρησιμοποιήσει και να θυμάται για λίγο την απόφασή του. Ωστόσο, δεν υπάρχει μενού για ρυθμίσεις όπου οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μια συγκεκριμένη εφαρμογή ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής.

Εκτός από την υποστήριξη της Siri για μια προτιμώμενη υπηρεσία ροής μουσικής, η ενημέρωση HomePod 17.4 περιλαμβάνει βελτιώσεις απόδοσης και σταθερότητας. Η ενημέρωση θα είναι διαθέσιμη σε όλους αυτήν την εβδομάδα.