Τόσο το iOS 18 όσο και το macOS 15 θα προσφέρουν προσαρμοστικές φωνητικές συντομεύσεις. Αυτό θα επιτρέψει στους χρήστες να συσχετίσουν μια φράση της επιλογής τους με μια ρύθμιση προσβασιμότητας για γρήγορη ενεργοποίησή της. Χρησιμοποιώντας τις Προσαρμοστικές φωνητικές συντομεύσεις, οι χρήστες θα μπορούν να ενεργοποιήσουν τις υπάρχουσες λειτουργίες προσβασιμότητας όπως το VoiceOver, ο Φωνητικός έλεγχος, το ζουμ και άλλα.

Θα υπάρχει επίσης μια νέα ενότητα "Κατηγορίες" για τη δυνατότητα Ζωντανής ομιλίας. Οι χρήστες θα μπορούν να οργανώνουν προτάσεις σε κατηγορίες της επιλογής τους. Κατά τη δημιουργία μιας κατηγορίας, θα μπορείτε να την ονομάσετε και να επιλέξετε από μια επιλογή από περίπου 20 διαφορετικά εικονίδια. Μόλις δημιουργηθεί η κατηγορία, θα είναι δυνατή η προσθήκη των προτάσεων της επιλογής σας.

Ένα τρίτο χαρακτηριστικό προσβασιμότητας που αναφέρθηκε αφορά τα διαφορετικά προσαρμοσμένα μεγέθη για τη γραμματοσειρά στις εφαρμογές. Με το iOS 18 και το macOS 15, περισσότερες εφαρμογές θα υποστηρίζουν αυτό το σύστημα. Επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν προσαρμοσμένα μεγέθη γραμματοσειράς για μεμονωμένες εφαρμογές και να επιλέξουν το προτιμώμενο μέγεθος γραμματοσειράς για ανάγνωση.

Στο macOS 14.4, η υποστήριξη περιλαμβάνει τις εφαρμογές Ημερολόγιο, Finder, Mail, Messages και Notes. Με το macOS 15, θα υπάρχει υποστήριξη για τις εφαρμογές Βιβλία, Ειδήσεις, Μετοχές, Συμβουλές και Καιρός.

Τέλος, η Apple δοκιμάζει εσωτερικά μια επιλογή αλλαγής του μεγέθους της γραμματοσειράς της γραμμής μενού στο macOS και ετοιμάζει άλλες δυνατότητες προσβασιμότητας, μία από τις οποίες χρησιμοποιεί παρακολούθηση ματιών στη συσκευή.

Η Apple θα ανακοινώσει το iOS 18 ( με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη ) και το macOS 15 τον επόμενο Ιούνιο στο WWDC 2024.