Στο ειδικό έγγραφό της, η Apple αναφέρει :

Από σήμερα, οι χρήστες της Apple έχουν την επιλογή να αφαιρέσουν τις προεγκατεστημένες εφαρμογές από την αρχική τους οθόνη στο iOS. Η Apple σχεδιάζει επίσης να επιτρέψει στους χρήστες να αφαιρέσουν πλήρως το Safari από το iOS, εάν το επιθυμούν. Η Apple σχεδιάζει να διαθέσει αυτήν την επιλογή μέχρι το τέλος του 2024.

Η Apple δεν παρέχει περισσότερες πληροφορίες αυτήν τη στιγμή. Και με δεδομένο το τέλος του παραθύρου του 2024, είναι πολύ πιθανό η απεγκατάσταση του Safari να είναι μέρος του iOS 18 ή μια ενημέρωση (όπως το iOS 18.1). Επομένως, οι χρήστες θα πρέπει να στραφούν σε άλλο πρόγραμμα περιήγησης, όπως το Chrome ή το Firefox.

Ακόμα σε επίπεδο προγράμματος περιήγησης, η Apple υποδεικνύει:

Η Apple δημιουργεί επίσης μια λύση εναλλαγής προγράμματος περιήγησης για εξαγωγή και εισαγωγή σχετικών δεδομένων περιήγησης σε άλλο πρόγραμμα περιήγησης στην ίδια συσκευή. Η Apple σχεδιάζει να διαθέσει αυτή τη λύση στα τέλη του 2024/αρχές του 2025.

Όσον αφορά τις προηγούμενες ανακοινώσεις που έγιναν σήμερα, υπάρχει το γεγονός ότι η Apple θα επιτρέψει στους χρήστες να αλλάξουν την προεπιλεγμένη εφαρμογή πλοήγησης στο iPhone. Όσοι επιθυμούν θα μπορούν να έχουν από προεπιλογή τους Χάρτες Google αντί για τους Χάρτες της Apple. Αυτό θα τεθεί σε ισχύ έως τον Μάρτιο του 2025 . Επιπλέον, η Apple θα διευκολύνει τη μεταφορά από iPhone σε smartphone Android.