Αυτό που ανακοινώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο θα γίνει πραγματικότητα τελικά τον Απρίλιο, δηλαδή η ενημέρωση των iPhone στο Apple Store χωρίς να χρειάζεται να ανοίξει το κουτί τους. Αυτή η υπηρεσία θα ονομάζεται "Presto with Apple".

Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg , το σύστημα Presto θα κάνει το ντεμπούτο του στα Apple Stores στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Απρίλιο. Όλα τα αμερικανικά καταστήματα θα το έχουν μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν η Γαλλία και άλλες χώρες θα επηρεαστούν κατά την ίδια περίοδο ή εάν θα επηρεαστεί αργότερα διεθνώς.

«Το σύστημα μοιάζει λίγο με μεταλλική σχάρα . Μπορεί να χρησιμοποιήσει το MagSafe και άλλες ασύρματες τεχνολογίες για να ενεργοποιήσει το iPhone χωρίς να ανοίξει ποτέ το κουτί. Κατεβάζει και εγκαθιστά νέο λογισμικό και μετά κλείνει το τηλέφωνο », λέει ο Gurman.

Είναι σπάνιο το iPhone που αγοράζετε να έχει την πιο πρόσφατη ενημέρωση, γνωρίζοντας ότι παρήχθη μερικές εβδομάδες ή ακόμα και λίγους μήνες νωρίτερα ανάλογα με την περίπτωση. Επομένως, ο πελάτης πρέπει να ενημερώσει ο ίδιος το τηλέφωνο για να προσθέσει νέες δυνατότητες, να διορθώσει σφάλματα και να συνδέσει διάφορα τρωτά σημεία ασφαλείας. Με το Presto, η Apple θα μπορεί να ενημερώσει τα iPhone πριν τα πουλήσει στον πελάτη, χωρίς να ανοίξει το κουτί. Έτσι, ο πελάτης θα έχει ένα ενημερωμένο τηλέφωνο από την πρώτη στιγμή, δεν θα χρειάζεται να ενημερώσει ο ίδιος το iOS.