Ως έχει, ο χρήστης δεν έχει άλλη επιλογή και πρέπει να τοποθετήσει τα εικονίδια το ένα μετά τα άλλο, χωρίς να μπορεί να αφήσει χώρο. Με το iOS 18, η Apple θα προσφέρει τη συμπεριφορά που υπάρχει στο Android, δηλαδή να τοποθετείτε τα εικονίδια εφαρμογών όπου τα θέλετε στην οθόνη σύμφωνα με το MacRumors . Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε τρεις κενές σειρές στην κορυφή και, στη συνέχεια, επόμενες σειρές με εικονίδια εφαρμογών. Θα ήταν πραγματικά προσαρμόσιμο. Αυτό είναι επίσης συνεπές με πληροφορίες από τον Mark Gurman του Bloomberg .

Είναι ήδη δυνατό να προσαρμόσετε την αρχική οθόνη και να "εξαπατήσετε" για να δημιουργήσετε κενά εικονίδια εφαρμογών με εφαρμογές όπως το Shortcuts και το Widgetsmith, αλλά οι επιλογές προσαρμογής της Apple θα είναι πιο πρακτικές με το iOS 18.

Σχεδιάζονται περαιτέρω βελτιώσεις για την προσαρμογή της αρχικής οθόνης, αλλά δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη ακριβείς λεπτομέρειες.

Η Apple θα ανακοινώσει το iOS 18 τον επόμενο Ιούνιο στο WWDC 2024, μαζί με τα macOS 15, watchOS 11, tvOS 18 και visionOS 2. Η ενημέρωση τραβάει μεγάλη προσοχή, σε σημείο που οι μηχανικοί της Apple τη θεωρούν εσωτερικά ως την πιο σημαντική για τα iPhone . Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί σε χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη.