Χρησιμοποιήστε το iPhone σας για να ακούτε καλύτερα τον κόσμο γύρω σας, να κατασκοπεύετε συνομιλίες, να ακούτε τον χτύπο της καρδιάς σας και πολλά άλλα

0


Αυτό που ξεκίνησε ως ρύθμιση προσβασιμότητας για ακουστικά βαρηκοΐας αποδείχθηκε ότι ήταν ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για οποιονδήποτε διαθέτει ένα καλό σετ ακουστικών Bluetooth . Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι χρήστες iPhone και iPad εξακολουθούν να μην το γνωρίζουν. Εάν είστε ένας από αυτούς, πρέπει να δείτε τι μπορεί να σας προσφέρει αυτό το υποτιμημένο στολίδι σto iOS και iPadOS.

Η λειτουργία ονομάζεται Live Listen και κυκλοφορεί για τα ακουστικά βαρηκοΐας Made for iPhone από το 2014 . Ενώ ήταν και είναι ωφέλιμο για άτομα με προβλήματα ακοής, η Apple το έκανε πραγματικά δυνατό χαρακτηριστικό όταν το έκανε συμβατό με AirPods και ασύρματα ακουστικά Bluetooth Beats.

Η ιδέα είναι απλή... συνδέστε ένα συμβατό ζευγάρι ακουστικών Bluetooth, ενεργοποιήστε τη λειτουργία και στρέψτε το μικρόφωνο του iPhone ή του iPad σας σε μια φωνή ή έναν ήχο που έχετε πρόβλημα να ακούσετε. Αμέσως, τα πράγματα είναι πολύ πιο δυνατά και καθαρά καθώς οι ακτίνες ήχου μεταδίδονται στα ακουστικά σας σε ένα άνετο εύρος έντασης.

Λόγοι που πρέπει να χρησιμοποιείτε τη ζωντανή ακρόαση

Για να αναφέρετε μόνο μερικούς λόγους για τους οποίους το Live Listen είναι τόσο χρήσιμο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για:

  • Ακούστε ένα άτομο να μιλάει καλύτερα κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης, μιας ομάδας περιήγησης, μιας επαγγελματικής συνάντησης ή άλλης συνέλευσης.
  • Βοηθήστε να αναγνωρίσετε άγνωστους ήχους, όπως την άγρια ​​ζωή στην αυλή σας.
  • Αντιμετώπιση προβλημάτων θορύβων σε κινητήρες αυτοκινήτων, τοίχους και άλλους χώρους.
  • Κατανοήστε όλα όσα λένε οι φίλοι σας σε ένα γεμάτο μπαρ ή εστιατόριο με πολύ θόρυβο περιβάλλοντος.
  • Ακούστε τον χτύπο της καρδιάς σας ή κάποιου άλλου.
  • Μάθετε αν οι φίλοι σας μιλούν για εσάς όταν βγαίνετε στιγμιαία από το δωμάτιο.
  • Κρατήστε πατήματα στο παιδί σας μετατρέποντας το iPhone ή το iPad σας σε μια αυτοσχέδια οθόνη μωρού.
  • Κατασκοπεύστε σχεδόν οποιαδήποτε συνομιλία κοντά σας, αν και θα θέλατε να κρύψετε καλά το iPhone σας, επειδή ένα iPhone χωρίς επίβλεψη απλώς ζητά να σας αρπάξουν.

Απαιτήσεις για Ζωντανή Ακρόαση

Για να διασφαλίσετε ότι η Ζωντανή Ακρόαση λειτουργεί ομαλά, ενημερώστε το iPhone ή το iPad σας σε iOS 17 ή iPadOS 17 ή νεότερη έκδοση. Ωστόσο, το Live Listen λειτουργεί σε οποιοδήποτε iPhone ή iPad που εκτελεί τουλάχιστον iOS 14.3 ή iPadOS 14.3.

Επίσης, θα χρειαστείτε ένα συμβατό ζευγάρι ασύρματα ακουστικά. Όταν κυκλοφόρησε το iOS 12, ορισμένα ασύρματα ακουστικά τρίτων κατασκευαστών λειτουργούσαν με το Live Listen και επιβεβαιώσαμε ότι η δυνατότητα λειτουργούσε με ακουστικά Bluetooth από διάφορους κατασκευαστές. Ωστόσο, τα παρακάτω μοντέλα AirPods και Beats είναι τα μόνα ασύρματα ακουστικά επίσημα συμβατά με το Live Listen.

Το Live Listen υποστηρίζει επίσης προαιρετικά εξωτερικά ενσύρματα μικρόφωνα, όπως το κατευθυντικό RØDE VideoMic Me-C για μοντέλα iPhone και iPad USB-C, τα οποία μπορούν να προσφέρουν ήχο υψηλότερης ποιότητας. Ή το μικρόφωνο Pixel Lavalier για μοντέλα Lightning, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να καταγράψετε τα πάντα σε ένα δωμάτιο. Ή ένα μικρόφωνο μονής κατεύθυνσης με μακρύ καλώδιο για να κρατάτε το iPhone ή το iPad σας πιο κοντά σας ενώ πλησιάζετε πιο κοντά στην πηγή ήχου.

Βήμα 1 Προσθήκη Ακοής στο Κέντρο Ελέγχου

Ενώ είναι ενσωματωμένο στο σύστημα, το Live Listen δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι να ξεκλειδώσετε τον έλεγχο του. Για να το προσθέσετε στο Κέντρο Ελέγχου ή να επαληθεύσετε ότι είναι ήδη εκεί, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και πατήστε "Κέντρο ελέγχου". Στην περιοχή Περισσότερα στοιχεία ελέγχου, βρείτε την "Ακοή" και πατήστε το εικονίδιο συν (+) για να το προσθέσετε στα Συμπεριλαμβανόμενα στοιχεία ελέγχου.

Εάν έχετε πολλά συμπεριλαμβανόμενα στοιχεία ελέγχου, μπορείτε να σύρετε και να αποθέσετε το καθένα από το εικονίδιο με τις τρεις γραμμές για να μετακινήσετε τη θέση του στο Κέντρο Ελέγχου. Μπορείτε να δείτε την ενημερωμένη θέση του στοιχείου ελέγχου ανοίγοντας το Κέντρο ελέγχου και, στη συνέχεια, αναδιατάξτε τα πράγματα έως ότου η τοποθέτηση είναι της αρεσκείας σας. Κλείστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις για αποθήκευση. 


Βήμα 2 Συνδέστε τα ακουστικά Bluetooth σας

Πριν συνεχίσετε, βεβαιωθείτε ότι τα ακουστικά Bluetooth είναι συνδεδεμένα στο iPhone ή το iPad σας. Μπορείτε να το ελέγξετε με διάφορους τρόπους.

Εάν τα AirPods ή τα Beats σας έχουν ήδη αντιστοιχιστεί με το iPhone ή το iPad σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον έλεγχο Bluetooth στο Κέντρο Ελέγχου για να συνδεθείτε σε αυτά. Απλώς αγγίξτε παρατεταμένα την ομάδα συνδεσιμότητας, αγγίξτε παρατεταμένα το στοιχείο ελέγχου Bluetooth και επιλέξτε τα ακουστικά σας από τη λίστα. Εάν ακούτε μουσική ή άλλο ήχο στο iPhone ή το iPad, μπορείτε επίσης να πατήσετε το εικονίδιο AirPlay στο στοιχείο ελέγχου "Παίζει τώρα".

Μπορείτε επίσης να πλοηγηθείτε απευθείας στις Ρυθμίσεις –> Bluetooth, να πείτε στο Siri να "ανοίξει τις ρυθμίσεις Bluetooth" ή να πατήσετε "Ρυθμίσεις Bluetooth" από το διευρυμένο στοιχείο ελέγχου Bluetooth στο Κέντρο Ελέγχου για να βρείτε και να συνδεθείτε με τα AirPods ή τα Beats σας.

Βήμα 3 Ενεργοποιήστε τη ζωντανή ακρόαση για βελτιωμένη ακοή

Για να ενεργοποιήσετε τη Ζωντανή Ακρόαση, ανοίξτε το Κέντρο Ελέγχου, πατήστε το στοιχείο ελέγχου Ακοής και πατήστε "Ζωντανή Ακρόαση". Και αυτό είναι το μόνο που υπάρχει. Θα πρέπει να αρχίσετε αμέσως να ακούτε ήχο που καταγράφεται από το μικρόφωνο του iPhone ή του iPad σας.

Όταν είναι ενεργοποιημένο, το κουμπί Live Listen θα εμφανίζει πέντε τελείες που ανάβουν καθώς οι ήχοι γύρω σας γίνονται πιο απαλοί ή πιο δυνατοί. Επιπλέον, ο μετρητής επιπέδου ακουστικών στην οθόνη Ακοής για τα AirPods ή τα Beats σας, που μετρά τους ήχους σε ντεσιμπέλ (dB) σε πραγματικό χρόνο, θα σας δείξει ακριβώς πόσο θορυβώδης είναι ο κόσμος γύρω σας. Θα σας πει ακόμη και αν είναι πολύ δυνατό για ασφαλή ακρόαση .

Στην κύρια οθόνη του Κέντρου Ελέγχου, το στοιχείο ελέγχου ακοής εμφανίζει ένα πράσινο σημάδι επιλογής όταν τα επίπεδα των AirPods ή των Beats βρίσκονται εντός ενός ασφαλούς εύρους dB, αλλά θα αλλάξει σε κίτρινο εάν γίνουν πολύ δυνατά. Αυτό συμβαίνει επίσης όταν ακούτε μουσική ή άλλο ήχο, όχι μόνο όταν χρησιμοποιείτε τη Ζωντανή Ακρόαση.

Όταν το μικρόφωνο χρησιμοποιείται από το Live Listen, θα πρέπει να δείτε μια πορτοκαλί κουκκίδα στη γραμμή κατάστασης του iPhone ή του iPad σας.

Η γραμμή κατάστασης λειτουργεί επίσης ως ένας γρήγορος τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Live Listen και να το απενεργοποιήσετε, αλλά η εμφάνισή του θα διαφέρει ανάλογα με τη συσκευή σας. Για παράδειγμα, ολόκληρη η γραμμή κατάστασης θα είναι πορτοκαλί σε ένα iPhone με κουμπί Home, ενώ η ώρα θα έχει ένα πορτοκαλί σχήμα χαπιού γύρω της σε παλαιότερα μοντέλα Face ID. Πατώντας ένα από τα δύο θα ανοίξει η σελίδα Ακοή στο Κέντρο Ελέγχου.

Εάν το iPhone σας υποστηρίζει το Dynamic Island, θα σας δείξει τις πέντε κουκκίδες που ανάβουν καθώς οι ήχοι γύρω σας γίνονται πιο ήπιοι ή πιο δυνατοί και μπορείτε να το πατήσετε για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα γρήγορο κουμπί "Διακοπή".

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Ζωντανή Ακρόαση δεν καταγράφει τίποτα, επομένως δεν υπάρχει εγγραφή για όσα ακούσατε όταν η λειτουργία ήταν ενεργή. Ο ήχος μεταδίδεται, και αυτό είναι όλο. Υπάρχουν τρόποι να το ηχογραφήσετε, αλλά ποιο είναι το νόημα να χρησιμοποιείτε τα ακουστικά σας για βελτιωμένη ζωντανή ακρόαση; 

Αντιμετώπιση προβλημάτων

Εάν το κουμπί "Live Listen" είναι γκριζαρισμένο, επιστρέψτε στην κύρια οθόνη του Κέντρου Ελέγχου για να ελέγξετε ξανά ότι τα AirPods ή τα Beats σας είναι συνδεδεμένα στο iPhone ή το iPad σας. Εάν το ρυθμιστικό έντασης εμφανίζεται σε σίγαση ή δεν εμφανίζει τα ακουστικά που χρησιμοποιούνται, δοκιμάστε να παίξετε μουσική ή άλλα μέσα για να τα ξυπνήσετε.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !