Με το iOS 18, η Apple θα προσφέρει μια αρχική οθόνη που θα είναι «πιο προσαρμόσιμη », σύμφωνα με τον Gurman. Δυστυχώς, όποιος και να είναι καλά ενημερωμένος για την Apple δεν παρέχει περισσότερες πληροφορίες για αυτό το θέμα. Δεν ξέρουμε λοιπόν αν οι βελτιώσεις θα αφορούν τη διάταξη των εικονιδίων εφαρμογών, τα γραφικά στοιχεία, την ταπετσαρία ή όλα ταυτόχρονα.

Αρκετές διαρροές και φήμες έχουν κυκλοφορήσει για το iOS 18, με αυτή την έκδοση να είναι η μεγαλύτερη ενημέρωση για το iPhone σύμφωνα με τους μηχανικούς της Apple . Το πιο αξιοσημείωτο σημείο θα είναι η μαζική εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης για τη φροντίδα ορισμένων εργασιών. Η Apple προφανώς δεν θα είναι σε θέση να τα βγάλει πέρα ​​από μόνη της, γι' αυτό η εταιρεία συζητά με την Google να χρησιμοποιήσει το AI της που ονομάζεται Gemini . Η Apple είχε επίσης συζητήσεις με το OpenAI (ChatGPT), αλλά οι διαπραγματεύσεις είναι ήδη σε εξέλιξη με την Google. Επιπλέον, η Apple συνομιλεί με την Baidu , αλλά αυτό θα πρέπει να αφορά μόνο την Κίνα (ιδίως επειδή το Google/Gemini δεν είναι διαθέσιμο στην Κίνα).

Η Apple θα πρέπει λογικά να ανακοινώσει το iOS 18 κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο. Η ενημέρωση θα συνοδεύεται από macOS 15, watchOS 11, tvOS 18 και visionOS 2.