Η Apple αποφάσισε να βάλει τέλος σε ένα ακομη έργο της αυτό της ανάπτυξης των δικών της οθονών MicroLED για το Apple Watch και ενδεχομένως άλλα προϊόντα σύμφωνα με το Bloomberg . Αυτό ενώνει τις προηγούμενες πληροφορίες σχετικά με την εγκατάλειψη του Apple Watch Ultra με οθόνη MicroLED.

Το τέλος του έργου οθόνης MicroLED από την Apple

Οι οθόνες MicroLED, οι οποίες προσφέρουν φωτεινότερες, πιο ζωντανές εικόνες, φέρονται να προστίθενται σε μια μελλοντική έκδοση του Apple Watch, προτού φτάσουν τελικά σε άλλα προϊόντα. Αλλά το κόστος και η πολυπλοκότητα της προσπάθειας τελικά αποδείχθηκαν πολύ μεγάλα, εξ ου και η Apple εγκατέλειψε το έργο.

Η Apple αναδιοργανώνει τις ομάδες της μηχανικής οθονών και αποκόπτει δεκάδες θέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ασία.

Η επιλογή να εγκαταλείψουμε την ανάπτυξη οθονών έγινε λίγο πολύ ταυτόχρονα με την εγκατάλειψη του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, του περίφημου Apple Car . Και στις δύο περιπτώσεις, η Apple δίνει σε τουλάχιστον ορισμένους εργαζόμενους που επηρεάζονται την ευκαιρία να βρουν άλλους ρόλους εντός της εταιρείας. Εάν δεν βρουν νέα απασχόληση, οι εργαζόμενοι θα απολυθούν και θα τους δοθεί αποζημίωση απόλυσης.

Η Apple συνεργάζεται ήδη με τη Samsung και την LG για την ανάπτυξη των οθονών των προϊόντων της. Αλλά αυτές είναι ακόμα οθόνες από τη Samsung και την LG κατά την άφιξη. Εδώ, η Apple ήθελε να έχει περισσότερο έλεγχο και να δημιουργήσει τις δικές της οθόνες MicroLED. Αυτή η τεχνολογία καταναλώνει λιγότερη ενέργεια, αναπαράγει τα χρώματα με μεγαλύτερη ακρίβεια και επιτρέπει πιο λεπτές συσκευές.

Μια πρωτοβουλία που γεννήθηκε πριν από επτά χρόνια

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε πριν από περίπου επτά χρόνια στο πλαίσιο του οργανισμού μηχανικής υλικού της Apple. Στη συνέχεια παραδόθηκε στον Wei Chen, ο οποίος είναι επικεφαλής της ομάδας οθονών της Apple. Το έργο - με την κωδική ονομασία T159 - μεταφέρθηκε στο τμήμα τεχνολογίας υλικού της Apple πριν από μερικά χρόνια. Η Apple έχτισε ακόμη και το δικό της εργοστάσιο κατασκευής οθονών στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια, όπου εκατοντάδες εργαζόμενοι μπόρεσαν να δοκιμάσουν την παραγωγή οθονών microLED. Πολλές από τις περικοπές απασχολούν προσωπικό εκεί, καθώς και τα κέντρα μηχανικής οθονών της Apple στην Ασία, κοντά στους κόμβους της αλυσίδας εφοδιασμού της εταιρείας.

Τι θα γίνει τώρα; Η Apple θα παραμείνει στις οθόνες OLED για τα Apple Watches της. Αλλά για άλλα προϊόντα, η Apple εξακολουθεί να εξετάζει την τεχνολογία MicroLED. Ωστόσο, αυτή θα είναι μια συνεργασία με διάφορους προμηθευτές και όχι 100% οθόνες της Apple.