Δεν υπάρχει Apple Watch για χρήστες Android

Η Apple ισχυρίζεται τώρα ότι προσπάθησε για τρία χρόνια να προσφέρει υποστήριξη Android με το Apple Watch. Αλλά το έργο τελικά εγκαταλείφθηκε, εξ ου και η ανάγκη ακόμη και σήμερα να έχουμε ένα iPhone για να το χρησιμοποιήσουμε. Ο λόγος ? Η Apple είχε ανησυχίες για το απόρρητο.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Apple αποκαλύπτει δημόσια αυτές τις πληροφορίες. Ωστόσο, αυτό αποκαλύφθηκε τον περασμένο Νοέμβριο και από το Bloomberg. Είναι επομένως μια επιβεβαίωση, περισσότερο από μια αποκάλυψη.

Δείτε τι είπε το Υπουργείο Δικαιοσύνης στην καταγγελία του κατά της Apple:

Το συνδεδεμένο ρολόι της Apple, το Apple Watch, είναι συμβατό μόνο με το iPhone. Επομένως, εάν η Apple μπορεί να πείσει έναν χρήστη να αγοράσει ένα Apple Watch, γίνεται πιο ακριβό για αυτόν τον χρήστη να αγοράσει έναν διαφορετικό τύπο smartphone, επειδή απαιτεί να εγκαταλείψει το ακριβό του Apple Watch και να αγοράσει ένα νέο συμβατό smartwatch με Android.

Ως υπενθύμιση, εδώ είναι τα διάφορα σημεία που αναφέρονται στην καταγγελία του DOJ:

  • Αποκλεισμός καινοτόμων «σούπερ εφαρμογών»: Η Apple έχει διακόψει την ανάπτυξη εφαρμογών με διευρυμένη λειτουργικότητα που θα επέτρεπε στους καταναλωτές να μετακινούνται πιο εύκολα μεταξύ των πλατφορμών smartphone. Κατανοήστε τη μετάβαση από το iOS στο Android.
  • Κατάργηση υπηρεσιών παιχνιδιών cloud για κινητά: Η Apple έχει μπλοκάρει την ανάπτυξη εφαρμογών και υπηρεσιών cloud gaming που θα επιτρέπουν στους καταναλωτές να απολαμβάνουν βιντεοπαιχνίδια υψηλής ποιότητας και άλλες εφαρμογές που βασίζονται σε cloud χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν για υλικό ακριβών smartphone. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η Apple έχει ήδη ανακοινώσει μια αλλαγή για αυτό.
  • Εξαιρούνται οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ πλατφορμών: Η Apple έχει κάνει τα μηνύματα μεταξύ πλατφορμών χειρότερη, λιγότερο καινοτόμα και λιγότερο ασφαλή για τους χρήστες, επομένως οι πελάτες της πρέπει να συνεχίσουν να αγοράζουν iPhone.
  • Μειωμένη λειτουργικότητα έξυπνων ρολογιών που δεν ανήκουν στην Apple: Η Apple έχει περιορίσει τη λειτουργικότητα των έξυπνων ρολογιών τρίτων κατασκευαστών, επομένως οι χρήστες που αγοράζουν το Apple Watch αντιμετωπίζουν σημαντικό κόστος εάν δεν συνεχίσουν να αγοράζουν iPhone.
  • Περιορισμός ψηφιακών πορτοφολιών τρίτων: Η Apple έχει αποκλείσει τις εφαρμογές τρίτων από το να προσφέρουν τη λειτουργία Tap to Pay, εμποδίζοντας έτσι τη δημιουργία ψηφιακών πορτοφολιών τρίτων κατασκευαστών μεταξύ πλατφορμών.