Η Apple κυκλοφόρησε την τελική έκδοση του macOS 14.4 στις 7 Μαρτίου , μετά από πέντε beta και μια υποψήφια έκδοση . Αλλά αυτές οι εκδόσεις δεν ήταν αρκετές, αφού βρήκαμε πολλά σφάλματα στη σταθερή ενημέρωση.

Οι χρήστες που έχουν εγκαταστήσει το macOS 14.4 αναφέρουν προβλήματα με τους διανομείς USB-C που είναι συνδεδεμένοι στο Mac. Ο κόμβος της εξωτερικής οθόνης τους απλά δεν ανιχνεύεται πλέον από την ενημέρωση. Αυτό είναι ενοχλητικό, καθώς πολλά περιφερειακά ενδέχεται να μην αναγνωρίζονται πλέον, όπως το ποντίκι και το πληκτρολόγιο.

Μια εναλλακτική λύση είναι να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις συστήματος > Απόρρητο και ασφάλεια και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή «Ζητήστε νέα αξεσουάρ» στην ενότητα «Να επιτρέπεται η σύνδεση αξεσουάρ».

Υπάρχει επίσης πρόβλημα με την Java, τόσο που η Oracle, η οποία αναπτύσσει την Java, ανακοίνωσε δημόσια ότι οι διαδικασίες μπορούν να κλείσουν αυτόματα από το macOS 14.4. Και προς το παρόν, δεν υπάρχει εφεδρική λύση.

Ένα άλλο πρόβλημα αφορά τους εκτυπωτές. Η ενημέρωση αφαίρεσε ή κατέστρεψε τα προγράμματα οδήγησης που χρησιμοποιούν οι εκτυπωτές για να λειτουργούν σωστά σε Mac. Τα μοντέλα HP επηρεάζονται ιδιαίτερα από αυτό το πρόβλημα.

Ζητήματα συμβατότητας τέλος, έχουν αναφερθεί με προϊόντα PACE, συμπεριλαμβανομένου του iLok License Manager. Το ζήτημα επηρεάζει συγκεκριμένα προσθήκες από διάφορους κατασκευαστές που υποστηρίζονται από το PACE/iLok, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δημιουργήθηκαν από την Universal Audio.

Αρκεί να πούμε ότι μια ενημέρωση macOS 14.4.1 για τη διόρθωση σφαλμάτων θα ήταν ευπρόσδεκτη. Γνωρίζουμε ήδη ότι η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει το iOS 17.4.1 στο iPhone . Μπορούμε να ελπίζουμε για το ίδιο πράγμα στο Mac.