Όσο περισσότερα γνωρίζουμε για το θέμα, τόσο περισσότερο καταλαβαίνουμε ότι το Apple Car ήταν μια τεράστια επική αποτυχία και ίσως μια από τις μεγαλύτερες αποτυχίες των ομάδων της Apple . Το Bloomberg επιστρέφει σε αυτήν την αποτυχία των αστρονομικών διαστάσεων, αφου ήταν επίσης και μια οικονομική αποτυχία  καθώς το έργο Τιτάνας θα εξακολουθούσε να έχει καταβροχθίσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια κάθε χρόνο. Ο ιστότοπος παρέχει νέες πληροφορίες για το πρωτότυπο που σχεδίασε η Apple: «Το πρωτότυπο, ένα λευκό μίνι βαν με στρογγυλεμένες πλευρές, γυάλινη οροφή, συρόμενες πόρτες και λευκά ελαστικά τοίχου, σχεδιάστηκε για να φιλοξενεί άνετα τέσσερα άτομα και είναι εμπνευσμένο από το κλασικό floral -μοτέρ Volkswagen microbus. Το σχέδιο ονομαζόταν μέσα στην Apple, όχι πάντα με στοργή, το Bread Loaf (αμετάφραστο). Το σχέδιο ήταν το όχημα να βγει στην αγορά περίπου πέντε χρόνια αργότερα με μια γιγαντιαία οθόνη τηλεόρασης, ένα ισχυρό ηχοσύστημα και παράθυρα που προσάρμοζαν τη δική τους απόχρωση. Η καμπίνα θα είχε συλλογικά καθίσματα όπως σε ένα ιδιωτικό αεροπλάνο και οι επιβάτες θα μπορούσαν να μετατρέψουν ορισμένα καθίσματα σε ξαπλώστρες και υποπόδια. »

Το Bloomberg επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η Apple είχε σχεδιάσει να αγοράσει την Tesla πριν ξεκινήσει τη σχεδίαση του δικού της οχήματος και ότι στη συνέχεια εξετάστηκαν συνεργασίες με ήδη καταξιωμένους κατασκευαστές: «Οι συζητήσεις με τη Mercedes-Benz είχαν προχωρήσει περαιτέρω. Για αρκετούς μήνες, η Apple και η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία εργάζονται ενεργά σε μια παρόμοια συνεργασία με την Tesla, αλλά με μια ανατροπή. Η Mercedes θα κατασκεύαζε το όχημα της Apple, ενώ θα πουλούσε και δικά της αυτοκίνητα εξοπλισμένα με την πλατφόρμα αυτόνομης οδήγησης και τη διεπαφή χρήστη της Apple. Η Apple τελικά αποσύρθηκε από τη συμφωνία, εν μέρει επειδή το αρχικό σχέδιο έδινε στα στελέχη της εμπιστοσύνη ότι θα μπορούσαν να κατασκευάσουν ένα αυτοκίνητο μόνοι τους.

Ανακοινώθηκαν άμεσα απολύσεις

Τελικά, θα αποτύχει στο τέλος, το έργο που φαντάστηκε η Apple να είναι εντελώς έξω από τη σφαίρα οποιουδήποτε επιτεύγματος σε βιομηχανική κλίμακα. Ο COO Jeff Williams και ο προϊστάμενος του προγράμματος Apple Car Kevin Lynch ήταν υπεύθυνοι για την απότομη ανακοίνωση των ειδήσεων στους υπαλλήλους και καταλαβαίνουμε ότι ορισμένοι υπάλληλοι στο έργο απολύθηκαν αμέσως: « Οι δύο άνδρες ευχαρίστησαν το προσωπικό για τη δουλειά τους και πήγαν κατευθείαν σε αναδιοργάνωση και απολύσεις . Μερικοί υπάλληλοι θα μετακινούνταν αμέσως στο τμήμα AI της Apple και άλλοι στη μηχανική λογισμικού. Ωστόσο, μέρος της ομάδας βρέθηκε αμέσως χωρίς δουλειά. [...] Άλλοι υπάλληλοι, όπως εκατοντάδες μηχανικοί αυτοκινήτων, τεχνικοί πίστας δοκιμών, ελεγκτές αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων και ειδικοί στην ασφάλεια των αυτοκινήτων, έχουν λάβει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιέχουν την αναχώρηση αποζημίωσης. »

Το έργο Apple Car θα ήταν επομένως μια συνολική και παγκόσμια αποτυχία, τόσο σε ανθρώπινο και οικονομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο ηγεσίας, καθώς ο Tim Cook ήταν ανίκανος να προβλέψει τις δυσκολίες του σχεδιασμού ενός «ανατρεπτικού» ηλεκτρικού οχήματος. Αυτό αναμφίβολα θα αφήσει το στίγμα του στην Apple και για πολύ καιρό…