Η κυκλοφορία του AltStore ως App Store τρίτου μέρους στο iPhone μέσω DMA στην Ευρώπη βρίσκεται σε εξέλιξη και αποκαλύπτονται νέες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένου του ότι θα υπάρχουν εφαρμογές που θα χρηματοδοτούνται χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Patreon. Αυτή η πρακτική κανονικά απαγορεύεται με το Apple App Store.

Το AltStore θα δέχεται πληρωμές μέσω του Patreon αντί να βγάζει χρήματα μέσω εφαρμογών ή διαφημίσεων επί πληρωμή. Για να χρησιμοποιήσουν τις πρώτες εφαρμογές AltStore που αναπτύχθηκε από τον δημιουργό του Riley Testut, οι χρήστες θα πρέπει να πληρώνουν από 1 έως 3 ευρώ το μήνα μέσω του Patreon. Ο εξομοιωτής βιντεοπαιχνιδιών Delta θα είναι αρχικά δωρεάν και ο διαχειριστής του προχείρου Clip θα απαιτήσει να πληρώσετε 1 ευρώ. Αργότερα, οι εκδόσεις beta των Delta και Clip θα είναι 3 ευρώ το μήνα, επιτρέποντας τη λήψη και στη συνέχεια τη χρήση.

Περνώντας από το Patreon, ο Riley Testut παρακάμπτει την προμήθεια της Apple που μπορεί να φτάσει το 30%. Στην περίπτωση του Patreon, υπάρχει προμήθεια μεταξύ 5 και 8% ανάλογα με την ημερομηνία ένταξης στην πλατφόρμα και χρεώσεις διεκπεραίωσης πληρωμών που κυμαίνονται μεταξύ 3 και 5%. 

Αξίζει να θυμόμαστε ότι οι αυστηροί κανόνες της Apple για το DMA και τα App Stores τρίτων απαιτούν από τους προγραμματιστές να πληρώνουν ένα βασικό τέλος τεχνολογίας των 50 σεντ για κάθε λήψη εφαρμογής. Η Apple εφαρμόζει αυτό το κόστος μετά από 1 εκατομμύριο λήψεις.

Αυτό μπορεί να είναι προβληματικό για μια δωρεάν εφαρμογή που ξαφνικά γίνεται δημοφιλής και δημιουργεί πολλές λήψεις. Πώς μπορεί ένας προγραμματιστής να πληρώνει 50 σεντς κάθε φορά, γνωρίζοντας ότι η εφαρμογή του είναι δωρεάν; Η Apple είπε πρόσφατα ότι εξετάζει μια λύση για το θέμα αυτό.

Το AltStore ως App Store τρίτου μέρους στο iPhone θα είναι σύντομα διαθέσιμο. Αυτό κανονικά θα γίνει κάποια στιγμή τον Απρίλιο.