Όλα ξεκίνησαν με μια έρευνα που διερεύνησε πώς οι εταιρείες χρησιμοποιούν τη διαφήμιση στο Instagram για να προωθήσουν εφαρμογές που μπορούν να «γδύνουν κάθε κορίτσι δωρεάν» . Ορισμένες από αυτές τις διαφημίσεις Instagram οδηγούν τους χρήστες απευθείας στο App Store για μια εφαρμογή που περιγράφεται εκεί ως "δημιουργός τέχνης . " 

Η 404 Media ειδοποίησε πρώτα την Apple, αλλά η εταιρεία δεν απάντησε αρχικά αλλά ελικά απάντησε μόλις η εφημερίδα δημοσίευσε το άρθρο της . Συγκεκριμένα, ζήτησε περισσότερες πληροφορίες, όπως τα ονόματα και τους συνδέσμους του App Store των εφαρμογών. Μόλις ελήφθησαν οι πληροφορίες, η Apple αφαίρεσε εφαρμογές που χρησιμοποιούσαν τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία εικόνων γυμνού από το App Store.

Είναι ασφαλές στοίχημα ότι η Apple θα αντιμετωπίσει περισσότερες εφαρμογές αυτού του τύπου στο μέλλον, καθώς τα εργαλεία AI γίνονται πιο δημοφιλή και προσβάσιμα. Η απόδειξη είναι ότι ο κατασκευαστής δεν παρατήρησε κάτι ιδιαίτερο κατά την πρώτη έγκριση των διαφόρων εφαρμογών που τώρα έχουν διαγραφεί και πάλι, η αφαίρεση έγινε επειδή η Apple έλαβε ειδοποίηση από τρίτο μέρος.