Φυσικά σε αυτά θα υπάρχουν αρκετές «τεχνικές παραχωρήσεις» αφού δεν υπάρχει ενεργή μείωση θορύβου, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει παθητική . Τα εξατομικευμένα μικρόφωνα θα βελτιώσουν την αναπαραγωγή του ήχου στο αυτί χάρη σε έναν αλγόριθμο επεξεργασίας εξωτερικού θορύβου. Το κουμπί Beats 'b» σε κάθε ακουστικό μπορεί να διαμορφωθεί όπως επιθυμείτε για μια ποικιλία λειτουργιών (κλήσεις κινητού, Siri, ένταση ήχου κ.λπ.).

Όσον αφορά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, τα Beats Solo Buds θα πρέπει να διαρκέσουν 18 ώρες με  μια φόρτιση, που είναι το νέο ρεκόρ για τα ακουστικά Beats. Από την άλλη, η μίνι θήκη φόρτισης (40% μικρότερη από αυτή των Beats Studio Buds + ) δεν έχει τη δική της μπαταρία, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να βρείτε μια πηγή ρεύματος μόλις τα Solo Buds πέσουν σε μπαταρία. Σημειώστε ότι ένα iPhone 15/15 Pro μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πηγή ενέργειας. Τέλος, η λειτουργία Fast Fuel προσφέρει μία ώρα αυτονομίας για μόλις πέντε λεπτά φόρτισης.

Από την πλευρά του λογισμικού και της διεπαφής με το iOS, η διαμόρφωση των Solo Buds είναι προφανώς αυτόματη και υποστηρίζεται η λειτουργία Find My (σε iOS και Android). Τα ακουστικά Solo Buds θα προσφέρονται σε 4 χρώματα, δηλαδή Matte Black, Storm Grey, Arctic Purple και Transparent Red. Η τιμή είναι 89,95 ευρώ. Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη προς πώληση από τις 2 Μαΐου (την ερχόμενη Πέμπτη).