Πιθανότατα χρησιμοποιείτε το iPhone σας ως ξυπνητήρι, αλλά μερικές φορές μπορεί να μην ακούγεται ο ήχος. Περιττό να πούμε ότι αυτό είναι ενοχλητικό. Το θετικό είναι ότι η Apple γνωρίζει αυτό το σφάλμα και θα κυκλοφορήσει μια επιδιόρθωση.

Το πρόβλημα επισημάνθηκε από το TODAY Show, ένα αμερικανικό πρωινό τηλεοπτικό πρόγραμμα που μεταδόθηκε στο NBC. Πολλές αναφορές αναφέρουν ότι το iPhone δεν εκπέμπει ήχο όταν υποτίθεται ότι ηχεί ο συναγερμός. Πολλοί χρήστες εικάζουν ότι η λειτουργία "Λειτουργίες με βάση την προσοχή" ανιχνεύει εσφαλμένα την προσοχή και μειώνει την ένταση των συναγερμών, ακόμη και όταν ο χρήστης του iPhone κοιμάται. Η Apple δεν έχει επιβεβαιώσει εάν αυτή είναι όντως η αιτία του προβλήματος. Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πηγαίνετε στο "Λειτουργίες που βασίζονται στην προσοχή", μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Face ID και κωδικός πρόσβασης.

Η Apple είπε στους δημοσιογράφους Emilie Ikeda του NBC και Joanna Stern της Wall Street Journal ότι θα είναι διαθέσιμη μια ενημέρωση του iOS για να τεθεί ένα τέλος σε αυτό το πρόβλημα. Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται πότε θα προσφερθεί αυτη η ενημέρωση.

Αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε στο iOS 17.4.1 . Η Apple θα μπορούσε επομένως να προσφέρει το iOS 17.4.2 για να διορθώσει αυτό το πρόβλημα. Είναι επίσης πιθανό ο κατασκευαστής να περιμένει την τελική έκδοση του iOS 17.5. Αυτή η έκδοση είναι προς το παρόν διαθέσιμη σε beta σε προγραμματιστές και δημόσιους δοκιμαστές . Η τελική έκδοση θα πρέπει να είναι διαθέσιμη κάποια στιγμή τον Μάιο, αλλά δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένη ημέρα. Γνωρίζοντας ότι μια κεντρική ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου , είναι πιθανό η Apple να μας πει λίγα περισσότερα σε λίγες μέρες.