Η Apple προετοιμάζει το έδαφος για την κεντρική της ομιλία στις 7 Μαΐου και τη διαφήμιση στα κοινωνικά δίκτυα, συμπεριλαμβανομένου του Facebook, με ένα ενδιαφέρον μήνυμα. Ακούγοντας τον κατασκευαστή, μαθαίνουμε ότι αυτό το συνέδριο θα είναι διαφορετικό από τα άλλα.

«Ετοιμάζουμε κάτι ξεχωριστό για εσάς. Ελάτε μαζί μας στις 7 Μαΐου στις 4 μ.μ. στο apple.com για μια εκδήλωση της Apple διαφορετικού είδους », αναφέρει η διαφήμιση της Apple. Αυτό συνοδεύεται από έναν σύνδεσμο που στέλνει τους χρήστες του Διαδικτύου στον ιστότοπο της Apple.

Η αναφορά σε ένα "διαφορετικό είδος εκδήλωσης της Apple" είναι ενδιαφέρουσα γιατί δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνει ότι αυτό θα είναι ένα ξεχωριστό κεντρικό σημείο. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η Apple έχει μια έκπληξη που δεν έχει ακόμη διαρρεύσει; Ή μήπως είναι μια απλή νύξη στο γεγονός ότι το συνέδριο λαμβάνει χώρα τον Μάιο, κάτι που δεν είναι συνηθισμένο γνωρίζοντας ότι θα υπάρξει το WWDC 2024 ένα μήνα αργότερα, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίασης του iOS 18. 

Η προηγούμενη βασική ομιλία της Apple ήταν ιδιαίτερη όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα: ήταν το βράδυ της 30ης προς 31η Οκτωβρίου 2023 (στην Ευρώπη) για την παρουσίαση των νέων MacBook Pro και iMac. Εδώ, η συνάντηση είναι στις 4 μ.μ. (ώρα Γαλλίας). Αυτή είναι μια άλλη αλλαγή από το συνηθισμένο όπου οι βασικές ομιλίες της Apple πραγματοποιούνται στις 7 μ.μ.

Τι να περιμένουμε στις 7 Μαΐου; Υπάρχουν ουσιαστικά τρία σημεία που πρέπει να θυμάστε: παρουσίαση του iPad Pro με την οθόνη OLED, του iPad Air 6 με δύο μεγέθη οθόνης και νέα αξεσουάρ με το Apple Pencil και το Magic Keyboard.