Μια νέα έκδοση της εφαρμογής Ημερολόγιο σε iOS 18 και macOS 15 θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε υπενθυμίσεις, χωρίς να χρειάζεται να εκκινήσετε την εφαρμογή Υπενθυμίσεις. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε μια ημέρα, να επιλέξετε την επιλογή δημιουργίας υπενθύμισης και να κάνετε την επιλογή σας (τίτλος, ώρα, ετικέτα, τοποθεσία κ.λπ.).

Με την Apple να σχεδιάζει να ενσωματώσει τις δύο εφαρμογές, οι υπενθυμίσεις που δημιουργούνται μέσω της εφαρμογής Ημερολόγιο θα εμφανίζονται επίσης στην εφαρμογή Υπενθυμίσεις. Όλες οι ειδοποιήσεις υπενθύμισης συνδέονται με την εφαρμογή Υπενθυμίσεις — ακόμα και αυτές που δημιουργούνται μέσω της εφαρμογής Ημερολόγιο.

Μιλώντας για την εφαρμογή Calendar, η Apple σχεδιάζει να αλλάξει (λίγο) και τη διεπαφή. Στην προβολή Σήμερα, οι αριθμοί που υποδεικνύουν τις ώρες της ημέρας θα είναι ελαφρώς μεγαλύτεροι από ό,τι σε προηγούμενες εκδόσεις.

Τι γίνεται όμως με την τεχνητή νοημοσύνη; Γνωρίζουμε ότι το iOS 18 θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην τεχνητή νοημοσύνη σε διαφορετικά επίπεδα. Αλλά αποδεικνύεται ότι η Apple δεν έχει σχέδια να προσφέρει τεχνητή νοημοσύνη για τις εφαρμογές Ημερολόγιο και Υπενθυμίσεις… τουλάχιστον με την πρώτη έκδοση του iOS 18 και του macOS 15. Αυτό θα μπορούσε φυσικά να εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου με ενημερώσεις.

Η παρουσίαση του iOS 18 θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του WWDC 2024 . Θα υπάρχουν επίσης τα macOS 15  watchOS 11, tvOS 18 και visionOS 2.