Ο κίνδυνος για την GM να εγκαταλείψει το CarPlay

Η General Motors έχει εφαρμόσει μια ιδιόκτητη πλατφόρμα infotainment, με στόχο τον έλεγχο και την εξατομίκευση της ψηφιακής εμπειρίας μέσα στα οχήματά της. Η μετάβαση αποτελεί μέρος του στρατηγικού άξονα της GM για την ενίσχυση των δυνατοτήτων λογισμικού της και τη δημιουργία ισχυρότερης ροής εσόδων για ψηφιακές υπηρεσίες. Ωστόσο, η αλλαγή δεν ήταν ομαλή, με πολλούς πελάτες και επιθεωρητές αυτοκινήτων να αναφέρουν τεχνικά ζητήματα και μια απότομη καμπύλη μάθησης που σχετίζεται με το νέο σύστημα.

Το νέο εσωτερικό σύστημα της GM, το Ultifi, οραματίζεται ως μια ολοκληρωμένη ψηφιακή πλατφόρμα που προσφέρει μια σειρά υπηρεσιών, όπως η πλοήγηση και τα μέσα ροής, όλες που συμπληρώνονται από πρόσθετα που βασίζονται σε συνδρομές για τη δημιουργία εσόδων. Παρά αυτές τις φιλοδοξίες, η κυκλοφορία της Ultifi συνάντησε σημαντικά εμπόδια, όπως δυσλειτουργίες λογισμικού που οι αντιπρόσωποι προσπάθησαν να επιλύσουν.

Η κίνηση της GM καθοδηγείται από την επιθυμία να ανακτήσει μια σύνδεση με δεδομένα πελατών και τρίτων, αλλά η αντίσταση των πελατών στην εγκατάλειψη ενός οικείου και δημοφιλούς συστήματος όπως το CarPlay, το οποίο ενσωματώνεται απευθείας στο iPhone τους, αποτελεί σημαντική πρόκληση για τη στρατηγική του κατασκευαστή.

Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και είτε η GM εργάζεται σκληρά για να βελτιώσει το σύστημα Ultifi και αυτό μπορεί να ικανοποιήσει τους πελάτες, είτε η GM θα πρέπει να επιστρέψει στην προσφορά CarPlay επειδή υπάρχει ζήτηση. Η Apple ανέφερε το 2022 ότι το 79% των αγοραστών αυτοκινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες επέμειναν στην υποστήριξη του CarPlay όταν σκέφτονταν να αγοράσουν ένα νέο όχημα.