Σύμφωνα με την Economic Daily News , η Advanced Semiconductor Engineering κέρδισε την παραγγελία, η οποία θα περιελάμβανε μονάδες system-in-a-package (SIP) που χρησιμοποιούνται για την ενσωμάτωση χωρητικών στοιχείων με δύο Taptic Engines, μία σε κάθε πλευρά του iPhone.

Η Apple φέρεται να αντικαταστήσει τα υπάρχοντα φυσικά κουμπιά και στις δύο πλευρές του iPhone 15 με χωρητικές εκδόσεις που θα παρέχουν στους χρήστες του iPhone 16 απτική ανάδραση. Αυτός ο τύπος κουμπιού ανιχνεύει την πίεση και εξομοιώνει την πίεση ενός φυσικού κουμπιού χρησιμοποιώντας έναν απτικό κινητήρα (ή Taptic) που δημιουργεί δονήσεις.

Μια εκπληκτική πτυχή είναι ότι η μαζική παραγωγή για τα χωρητικά εξαρτήματα κουμπιών θα ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του 2024. Ωστόσο, η Apple θα είχε κάθε πρόθεση να τα χρησιμοποιήσει στο iPhone 16 που θα κυκλοφορούσε στο τέλος του τρίτου τριμήνου.

Γνωρίζουμε ήδη ότι το iPhone 16 θα έχει το δικαίωμα σε ένα νέο κουμπί Capture με το οποίο θα μπορείτε να κάνετε μεγέθυνση και σμίκρυνση σύροντας από αριστερά προς τα δεξιά στο κουμπί, για εστίαση πατώντας ελαφρά και Ενεργοποίηση εγγραφής βίντεο πατώντας πιο έντονα . Οι τελευταίες φήμες έκαναν λόγο για μηχανικό και μη χωρητικό κουμπί.

Θα δούμε τα πραγματικά μηχανικά κουμπιά να αντικαθίστανται από χωρητικά κουμπιά με το iPhone 16; Ή θα πρέπει να περιμένουμε το iPhone 17 το 2025;