Το Apple Vision Pro προκαλεί λιγότερο ενδιαφέρον στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκτός και αν η εξαιρετικά υψηλή τιμή των ακουστικών της Apple έχει καταλήξει να αποθαρρύνει ακόμη και αυτούς που ενδεχομένως ενδιαφέρονται. Ο δημοσιογράφος του Bloomberg, Mark Gurman, δηλώνει σε μια σημείωση του ιστολογίου ότι η ζήτηση για επιδείξεις Apple Vision Pro μειώνεται απότομα στα αμερικανικά Apple Stores και ορισμένοι πελάτες δεν έρχονται καν την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού (το οποίο και πάλι τείνει προς μια τιμή που είναι υπερβολικά αποτρεπτική ). Ο Mark Gurman ισχυρίζεται επίσης ότι οι πωλήσεις των ακουστικών δεν πάνε καλά, με την Apple να καταφέρνει να πουλά λίγα αντίτυπα κάθε εβδομάδα.

Υπενθυμίζουμε ότι η Apple έχει πουλήσει λίγο περισσότερα από 200.000 Apple Vision Pro στις Ηνωμένες Πολιτείες από την κυκλοφορία του στις 2 Φεβρουαρίου, μια αρκετά λογική βαθμολογία δεδομένης της τιμής των ακουστικών, και η οποία αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω μετά το άνοιγμα των πωλήσεων στη διεθνή αγορά. . Εξακολουθεί να είναι πολύ περίπλοκο να γνωρίζουμε εάν οι χαμηλές πωλήσεις του Vision Pro (σε απόλυτες τιμές) είναι το αποτέλεσμα μιας εξειδικευμένης τοποθέτησης (λίγοι άνθρωποι ενδιαφέρονται πραγματικά) ή αν η υψηλή τιμή κατέληξε να προκαλεί ναυτία ακόμη και τους πιο παθιασμένους με την εικονική πραγματικότητα.

Ωστόσο, οι σημαντικές πωλήσεις του Meta Quest 3 (μερικά εκατομμύρια αντίτυπα) δείχνουν ότι η πιθανή αγορά αυτού του τύπου ακουστικών ξεπερνά κατά πολύ τις 200.000 μονάδες. Γνωρίζοντας ότι τα ακουστικά της Apple έχουν λάβει γενικά λαμπερές κρητικές, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το κύριο σημείο της εμπορικής βελτίωσης βρίσκεται τώρα στο επίπεδο της τιμής, ακόμα κι αν η έλλειψη αποκλειστικών εφαρμογών είναι επίσης σκληρά αισθητή. Ο ίδιος ο Gurman πιστεύει ότι μόνο η άφιξη ενός εισαγωγικού επιπέδου Apple Vision (και επομένως πολύ φθηνότερου) θα μπορέσει να αναζωογονήσει τις πωλήσεις.

Αρκετοί δείκτες δείχνουν ότι το Apple Vision Pro θα προσφερθεί προς πώληση στην Ευρώπη τους επόμενους μήνες. Περιττό να πούμε ότι, δεδομένου του μέσου εισοδήματος στη Γαλλία (9 δεκατιανές κάτω από 3.000 ευρώ/μήνα), δεν είναι καν βέβαιο ότι οι πωλήσεις εδώ θα ξεπεράσουν τις 10.000 μονάδες.