Οι πωλήσεις του iPhone μειώθηκαν κατά 19% στην Κίνα το 1ο τρίμηνο του 2024

0

Η Apple συνεχίζει να έχει δυσκολίες με τα iPhone της στην Κίνα. Οι πωλήσεις στη χώρα μειώθηκαν κατά 19% το πρώτο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με στοιχεία της Counterpoint Research . Μόνο τον Φεβρουάριο, οι πωλήσεις κατέγραψαν πτώση 33% .

Το μερίδιο της Apple στη μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο μειώθηκε στο 15,7% το πρώτο τρίμηνο, από 19,7% ένα χρόνο νωρίτερα. Είναι έτσι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με την Huawei, οι πωλήσεις της οποίας έχουν αυξηθεί κατά 70%.

Αναλυτικά, η Vivo είναι ο κορυφαίος σε πωλήσεις smartphones στην Κίνα με μερίδιο 17,4%, με πωλήσεις μειωμένες κατά 0,4% σε ετήσια βάση. Η Honor είναι δεύτερη με 16,1%, οι πωλήσεις της κατέγραψαν άνοδο 11,5%. Η Apple είναι λοιπόν τρίτη με μερίδιο 15,7% και πτώση πωλήσεων 19,1%. Η Huawei βρίσκεται ακριβώς πίσω με μερίδιο 15,5% και πωλήσεις 69,7%. Ακολουθεί η Oppo με 15,3% και πτώση πωλήσεων 15,5%. Ακολουθεί η Xiaomi με μερίδιο 14,6% και πωλήσεις άνοδο 8,6%.

«Οι πωλήσεις της Apple ήταν μέτριες κατά τη διάρκεια του τριμήνου, καθώς η επιστροφή της Huawei είχε άμεσο αντίκτυπο στην Apple στην premium κατηγορία. Επιπλέον, η ζήτηση αντικατάστασης για την Apple ήταν ελαφρώς χαμηλότερη από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια», λέει η Counterpoint Research.

Έχει ήδη ειπωθεί ότι στους Κινέζους αρέσουν τα smartphone με τεχνητή νοημοσύνη. Η Apple πρόκειται να προσφέρει τεχνητή νοημοσύνη με iOS 18. Μένει να δούμε αν αυτή η προσθήκη και το iPhone 16 θα βοηθήσουν στην αναζωογόνηση των πωλήσεων .


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !