Το Apple Watch του 2024 θα περιλαμβάνει μια νέα οθόνη OLED που θα έχει την ιδιαιτερότητα της κατανάλωσης λιγότερης ενέργειας. Αυτό θα ειναι φυσικά κάτι θετικό για την αυτονομία του ρολογιού.

Σύμφωνα με το The Elec , η Apple θα στραφεί σε μια νέα τεχνολογία τρανζίστορ λεπτής μεμβράνης (TFT) βασισμένη σε πολυκρυσταλλικό οξείδιο χαμηλής θερμοκρασίας (LTPO) για το Apple Watch Series 10. Το LPTO TFT είναι μια μέθοδος που περιλαμβάνει την εφαρμογή οξειδίου στο TFT και την εναλλαγή τρανζίστορ πίσω κάθε pixel. Τα τρανζίστορ μεταγωγής ελέγχουν την τάση που εφαρμόζεται στα κύτταρα υγρών κρυστάλλων, επιτρέποντας τον ακριβή έλεγχο της ποσότητας φωτός που διέρχεται από κάθε εικονοστοιχείο.

Τα ρολόγια της Apple που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά χρησιμοποιούν μόνο TFT LPTO σε λίγα τρανζίστορ μεταγωγής και βασίζονται στην τεχνολογία πολυκρυσταλλικού πυριτίου χαμηλής θερμοκρασίας (LTPS) για την πλειοψηφία των τρανζίστορ.

Η LG θα πρέπει να φροντίσει για την ανάπτυξη αυτής της νέας τεχνικής. Ταυτόχρονα, η Samsung συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης που θα της επιτρέψει να ενταχθεί έγκαιρα στην αλυσίδα εφοδιασμού για το Apple Watch της επόμενης χρονιάς.

Δεδομένης αυτής της εξέλιξης, δεν είναι αδύνατο η Apple να προσφέρει την τεχνολογία σε άλλα προϊόντα στο μέλλον. Υπενθυμίζουμε ότι τα iPhone 15 και 15 Plus χρησιμοποιούν οθόνες LTPS, ενώ τα iPhone 15 Pro και Pro Max χρησιμοποιούν πιο προηγμένες οθόνες LTPO, οι οποίες υποστηρίζουν μεταβλητούς ρυθμούς ανανέωσης (ProMotion).