Πολλοί χρήστες αναφέρουν ότι έχουν αποσυνδεθεί ξαφνικά από τους λογαριασμούς Apple στις διάφορες συσκευές τους (iPhone, Mac, iPad κ.λπ.). Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν πλέον να συνδεθούν, εμφανίζεται ένα σφάλμα.

Ένα σφάλμα που μπλοκάρει τους λογαριασμούς Apple των χρηστών

«Δεν μπορούμε να επεξεργαστούμε το αίτημά σας. Δοκιμάστε ξανά αργότερα », λέει το μήνυμα σφάλματος όταν οι χρήστες προσπαθούν να συνδεθούν με τον λογαριασμό Apple. Το πρόβλημα είναι ότι χρησιμοποίησαν το σωστό όνομα χρήστη (διεύθυνση email) και κωδικό πρόσβασης. Ωστόσο, η Apple αρνείται τη σύνδεση. Ως εκ τούτου, οι χρήστες αποκλείονται.

Ένα άλλο μήνυμα σφάλματος είναι: «Αυτή η ενέργεια δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί. Δεν ήταν δυνατή η επεξεργασία του αιτήματός σας λόγω σφάλματος. Δοκιμάστε ξανά αργότερα . "

Η σελίδα Κατάσταση συστήματος της Apple δεν υποδεικνύει κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα. Και όμως, υπάρχουν πολλές μαρτυρίες για το X (πρώην Twitter), το Mastodon και το Threads . Οι χρήστες αναφέρουν ότι αναγκάζονται να επαναφέρουν τον κωδικό πρόσβασής τους πριν μπορέσουν να συνδεθούν ξανά. Και πάλι, δεν λειτουργεί κάθε φορά.

Το γεγονός ότι αυτό συμβαίνει όταν μόλις ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο δεν βοηθάει... Πρέπει τώρα να ελπίζουμε ότι οι ομάδες της Apple θα βρουν γρήγορα την πηγή του προβλήματος και στη συνέχεια θα διορθώσουν την κατάσταση. Ειδικά επειδή υπάρχουν περιπτώσεις όπου αυτό το μπλοκάρισμα είναι ευαίσθητο.

Όσοι έχουν ενεργοποιήσει τη λειτουργία « Προστασία από κλοπή συσκευής » στο iPhone αντιμετωπίζουν τον πονοκέφαλο να επιστρέψουν στο διαδίκτυο, εάν δεν βρίσκονται σε αξιόπιστη τοποθεσία.

Ένα άλλο ζήτημα για όσους επαναφέρουν τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού Apple, ειναι ότι θα γίνει επίσης επαναφορά τυχόν κωδικών πρόσβασης για συγκεκριμένη εφαρμογή που είχαν ρυθμιστεί προηγουμένως μέσω του iCloud.