Το νέο για το Apple Pencil θα είναι η υποστήριξη για απτική ανάδραση. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά με την δυνατότητα για τη γραφίδα της Apple. Και ενώ οι λεπτομέρειες είναι λίγες, μπορεί κανείς να φανταστεί πώς μπορεί να διαφέρει η απτική ανάδραση ανάλογα με το εργαλείο που έχει επιλεγεί στην τρέχουσα εφαρμογή σχεδίασης. Μια λειτουργία μολυβιού θα μπορούσε να κάνει το Apple Pencil πιο τραχύ και βαρύτερο, για παράδειγμα.

Μια προηγούμενη διαρροή έδειξε ότι το αξεσουάρ θα πρέπει επίσης να υποστηρίζει νέες χειρονομίες ή τουλάχιστον μία νέα χειρονομία. Θα ήταν ένα σύστημα πίεσης εάν πιστέψουμε τον κώδικα του iPadOS 17.5 beta, που είναι διαθέσιμος προς το παρόν στους προγραμματιστές.

Και πάλι, οι λεπτομέρειες είναι ελάχιστες, αλλά η χειρονομία με το πάτημα θα μπορούσε να επιτρέψει στους χρήστες να επικαλούνται γρήγορα ενέργειες όπως η προσθήκη σχημάτων, αυτοκόλλητων ή κειμένου στο έγγραφο.

Επομένως, θα πρέπει να περιμένουμε την κεντρική ομιλία στις 7 Μαΐου για να μάθουμε περισσότερα για το Apple Pencil. Αντίθετα, υπάρχουν μερικές ακόμη λεπτομέρειες για τα νέα iPad. Για το iPad Pro για παράδειγμα, η Apple θα προσφέρει μια οθόνη OLED και το τσιπ M4 με έμφαση στο AI . Θα βρούμε επίσης την παρουσίαση του νέου iPad Air με το τσιπ M2 και δύο οθόνες 10,9 και 12,9 ιντσών.