«Αυτή η εξαγορά σηματοδοτεί την έναρξη ενός συναρπαστικού νέου κεφαλαίου καθώς συνεχίζουμε την αποστολή μας να δημιουργήσουμε την καλύτερη εφαρμογή συνομιλίας στον κόσμο », δήλωσε η Beeper στο blog της . Οι 27 εργαζόμενοι θα ενταχθούν στην Automattic. Ο Eric Migicovsky, ο συνιδρυτής του Beeper, θα είναι επικεφαλής του τμήματος μηνυμάτων, αλλά δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τον ρόλο του.

«Δεν υπάρχει ανοιχτό πρότυπο για συζήτηση και το όραμά μας είναι να το δημιουργήσουμε συνδέοντας τα υπάρχοντα δίκτυα συζήτησης », είπε ο Eric Migicovsky στο Bloomberg .

Βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει για την υπόθεση iMessage. Η εφαρμογή Beeper Mini κατέστησε δυνατή την ύπαρξη του iMessage στο Android, αλλά η Apple έχει λάβει μέτρα για να αποκλείσει αυτήν τη χρήση . Ο Eric Migicovsky λέει ότι ο αγώνας με την Apple «αύξησε την ευαισθητοποίηση και την προσοχή στον Beeper και επιβεβαίωσε ότι έπρεπε να μάθουμε ποιοι ήταν οι φίλοι μας στον χώρο » .

Τι γίνεται με τους χρήστες; Τι αλλάζει για αυτούς; Η Beeper θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα, αλλά θα επωφεληθεί από τους πόρους της Automattic. Ως μέρος αυτής της εξαγοράς, η Beeper εγκαταλείπει το μοντέλο της λίστας αναμονής και γίνεται προσβάσιμη σε όλους.

«Η Automattic είναι μια μεγάλη εταιρεία, αλλά δεν μοιάζει σε τίποτα με τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας », είπε ο συνιδρυτής. «Ξέρει πώς να δημιουργεί υποδομή ανοιχτού κώδικα για να ανοίξει το Διαδίκτυο . »