Το iPhone συνεχίζει να είναι δημοφιλές μεταξύ των Αμερικανών εφήβων, με το 85% να λέει ότι έχει ένα και το 86% να σχεδιάζει να αγοράσει ένα ως το επόμενο smartphone του, σύμφωνα με μελέτη της Piper Sandler . Η επενδυτική τράπεζα καταγράφει δύο φορές το χρόνο τα γούστα των εφήβων.

Το iPhone εξακολουθεί να αρέσει στους νέους

Πολλοί Αμερικανοί έφηβοι έχουν επομένως iPhone, αλλά το μερίδιο ωστόσο έχει πέσει αρκετά. Ενώ είναι 86% αυτή τη φορά, ήταν 87% τον περασμένο Οκτώβριο . Επίσης, το 88% των νέων ανακοίνωσε αυτή την περίοδο ότι το επόμενο smartphone τους θα ήταν ένα iPhone.

Η μελέτη αναφέρει:

Τα ποσοστά 85% κατοχής iPhone και 86% προθέσεων αγοράς iPhone πλησιάζουν τα επίπεδα ρεκόρ στην έρευνά μας, αλλά είναι χαμηλότερα από τα επίπεδα ρεκόρ το 2021. Πιστεύουμε ότι η υψηλή διείσδυση και η πρόθεση αγοράς είναι σημαντικές δεδομένης της ωριμότητας της αγοράς smartphone υψηλής τεχνολογίας. Επιπλέον, οι τάσεις προς τα premium τηλέφωνα είναι ενθαρρυντικές καθώς η εταιρεία συνεχίζει να λανσάρει νέα iPhone, αποδεικνύοντας τη συνολική δύναμη του χαρτοφυλακίου προϊόντων. Τέλος, θα μπορούσαν να ακολουθήσουν θετικές τάσεις στις υπηρεσίες καθώς η βάση εγκατάστασης υλικού της Apple συνεχίζει να αυξάνεται.

Αποδεικνύεται ότι η κυριαρχία της Apple στην αγορά των smartphone ενοχλεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DoJ), το οποίο έχει μηνύσει τον κατασκευαστή iPhone . Σύμφωνα με το DOJ, η ιδιοκτησία της Apple στην αγορά smartphone των ΗΠΑ προκαλεί «κοινωνικό στιγματισμό, αποκλεισμό και κατηγορητήριο» χρηστών που δεν διαθέτουν iPhone, αναφέροντας ως συγκεκριμένο παράδειγμα τις συζητήσεις και τα προβλήματα της «πράσινης φούσκας» μεταξύ χρηστών iPhone και Android. χρήστες. Το DoJ λέει ότι αυτό το φαινόμενο είναι «ιδιαίτερα ισχυρό» για τους εφήβους και ότι η «κοινωνική πίεση» τους ενθαρρύνει να στραφούν στο iPhone.

Δυσκολία αποπλάνησης με υπηρεσίες

Η μελέτη δείχνει επίσης ότι το 34% των Αμερικανών εφήβων έχουν Apple Watch. Ήταν το ίδιο μερίδιο με τον Οκτώβριο. Από την άλλη, το μερίδιο της πρόθεσης αγοράς αυξήθηκε, από 10% σε 13%. Την ίδια στιγμή, το 39,4% των εφήβων δήλωσε ότι είχε συνδεδεμένο ρολόι. Το Apple Watch είναι η πιο δημοφιλής μάρκα ρολογιών και ακολουθούν οι Rolex και Casio.

Επομένως, το υλικό της Apple απευθύνεται στους εφήβους. Είναι δύσκολο όμως να πούμε το ίδιο και για τις υπηρεσίες. Σχεδόν τα δύο τρίτα λένε ότι χρησιμοποιούν το Spotify ως υπηρεσία ροής μουσικής. Αντίθετα, η Apple Music αποκτά μερίδιο λίγο πάνω από 30%. Όσο για το Apple TV+, είναι κακό: λιγότερο από το 5% των νέων λένε ότι χρησιμοποιούν την υπηρεσία ροής καθημερινά. Συγκριτικά, το μερίδιο είναι πάνω από 30% για το Netflix και κοντά στο 30% για το YouTube.

Τέλος, η Apple Pay είναι η προτιμώμενη υπηρεσία πληρωμών για εφήβους με μερίδιο 44%. Από την άλλη πλευρά, οι εφαρμογές Cash App και Venmo προτιμώνται για πληρωμές peer-to-peer.