Ένα νέο Apple Pencil φαίνεται να είναι καθ' οδόν με βάση νέες ανακαλύψεις στον κώδικα του iOS 17.5, με την beta του οποίου είναι διαθέσιμη στους προγραμματιστές . Εκεί αναφέρεται μια νέα χειρονομία.

Σύμφωνα με το MacRumors , ο κώδικας του iOS 17.5 αναφέρει μια έκδοση "V4" του Apple Pencil, με τις λέξεις "NumberOfApplePencilV4ConnectionsCount". Μια νέα χειρονομία "συμπίεσης" θα είναι επίσης διαθέσιμη για ορισμένες ενέργειες. Ο κώδικας υποδηλώνει ότι αυτή η χειρονομία θα μπορούσε να επιτρέψει στους χρήστες να προσθέσουν πιο γρήγορα ένα αυτοκόλλητο, ένα πλαίσιο κειμένου, μια υπογραφή ή ένα σχήμα σε εφαρμογές επεξεργασίας εικόνας.

Έχουν ήδη κυκλοφορήσει φήμες που ανακοινώνουν την άφιξη ενός νέου Apple Pencil μαζί με το iPad Pro OLED και το iPad Air 6. Αυτά τα tablet αναμένονται στις αρχές Μαΐου . Η παρουσία λοιπόν στον κώδικα του iOS 17.5 φαίνεται να επιβεβαιώνει την επικείμενη άφιξη της νέας γραφίδας.

Μια άλλη φήμη ανακοίνωσε ότι η Apple δοκίμαζε την υποστήριξη Vision Pro για το Pencil της. Αλλά οι πληροφορίες δεν μπορούν ακόμη να επιβεβαιωθούν με την πρώτη beta του iOS 17.5. Θα πρέπει να παρακολουθήσετε στενά τις επόμενες εκδόσεις ή ακόμα και να περιμένετε την τελική έκδοση για να μάθετε τι κρύβει.

Γνωρίζοντας ότι η πρώτη beta διανεμήθηκε στους προγραμματιστές χθες, μπορούμε να περιμένουμε ότι η Apple θα προσφέρει μια νέα έκδοση κάθε δύο εβδομάδες. Η τελική έκδοση θα πρέπει να φτάσει τον Μάιο για όλους.