Τουλάχιστον ένα νέο πράγμα υπάρχει με το iOS 17.5, δηλαδή τη δυνατότητα λήψης εφαρμογών iPhone απευθείας από ιστότοπους . Αυτό αφορά χρήστες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί, οι προγραμματιστές πρέπει να ακολουθήσουν αρκετούς κανόνες ώστε η Apple να τους δώσει το πράσινο φως να προσφέρουν τέτοιες λήψεις χωρίς να περάσουν από το App Store. Αυτό συνεπάγεται την καταβολή τέλους (Core Technology Fee) 0,50 € ανά εγκατάσταση εφαρμογής.

Εάν η συσκευή σας έχει ρυθμιστεί να λαμβάνει δημόσιες εκδόσεις beta, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού για να ξεκινήσει η λήψη. Και αν θέλετε να εγγραφείτε στο πρόγραμμα, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού > Ενημέρωση beta. Επιλέξτε "iOS 17 Public Beta" και μετά επιστρέψτε. Θα εμφανιστεί η δημόσια beta του iOS 17.5, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ξεκινήσετε τη λήψη.

Η Apple θα προσφέρει αρκετές beta τις επόμενες εβδομάδες, τόσο για προγραμματιστές όσο και για δημόσιους δοκιμαστές. Η τελική έκδοση θα πρέπει να είναι διαθέσιμη τον Μάιο. Δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Από την πλευρά του Mac, η Apple προσφέρει την πρώτη δημόσια έκδοση beta του macOS 14.5. Εδώ πάλι, φτάνει δύο ημέρες μετά από αυτό για προγραμματιστές.