Ωστόσο, το αφεντικό της Apple δεν έλαβε μια ωραία μεταφορά 33,2 εκατομμυρίων δολαρίων στον τραπεζικό του λογαριασμό. Πράγματι, υπάρχουν φόροι που πρέπει να πληρώσετε. Μετά από φόρους, ο Tim Cook έλαβε σχεδόν 16,4 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Tim Cook έλαβε όλες τις μετοχές που πωλήθηκαν αυτήν την εβδομάδα ως βραβείο μετοχών βάσει απόδοσης. Όπως και άλλα στελέχη της Apple, έχει ένα προκαθορισμένο σχέδιο συναλλαγών για την πώληση μετοχών της εταιρείας σε συμμόρφωση με τους νόμους περί εμπορικών πληροφοριών.

Από σήμερα, ο Tim Cook έχει περίπου 3,3 εκατομμύρια μετοχές της Apple. Η τιμή της μετοχής είναι 169,56 $ σήμερα.

Εκτός από αυτή τη μεγάλη πώληση και άλλες μικρότερες που φαίνεται να έχουν ενεργοποιηθεί αυτόματα από το σχέδιο συναλλαγών του, ο Tim Cook γενικά διατηρεί τις μετοχές του στην Apple. Αυτό το έκανε όλο το 2022, για παράδειγμα, όταν πολλά άλλα στελέχη της εταιρείας πούλησαν τις μετοχές τους.

Στο παρελθόν, ο Tim Cook είχε πει ότι θα δώριζε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του ως μέρος μιας συστηματικής φιλανθρωπικής προσέγγισης. Είναι επικεφαλής της Apple από το 2011 και διαδέχθηκε τον Steve Jobs.